Taşerona Büyük Fırsat! Eğitimi Tamamlayan Taşeronun Maaşı Artacak

Taşerona Büyük Fırsat! Eğitimi Tamamlayan Taşeronun Maaşı Artacak

Taşerona Büyük Fırsat! Eğitimi Tamamlayan Taşeronun Maaşı Artacak

Taşeron işçi statüsünde çalışırken kadro alan yüzbinlerce taşeron işçinin yüzü güldü. Fakat sürekli işçi kadrosundaki personelin bunlara ilaveten bazı talepleri de gündeme geldi. Bu taleplerle ilgili hem sendikalar hem bürokrasi tarafında bazı çalışmalar da başlatıldı.En önemli gelişmelerden biri kadroya alınan taşeron işçilerin iller arasında mazeret sebebiyle nakil yapabilecek olması.

KİMLER İLLER ARASI NAKİL-TAYİN YAPABİLECEK?

900 Bin Taşerona TİS'ten Kötü Haber Geldi! okumak için buraya tıklayınız

Masadaki çalışmaya göre her isteyen değil, geçerli mazereti olanlar için böyle bir hak getirilebilecek. İller arasında yer değişikliği talebinde bulunacak sürekli işçinin aile birliğinin sağlanması sağlık ve diğer mazeret talepleri değerlendirilebilecek ve istediği şehre geçişi sağlanabilecek. Sürekli işçiler ayrıca aynı il içinde ilçeler arasında da nakil talebinde bulunabilecek.

MEVZUAT NE DİYOR?

Hali hazırdaki mevzuata göre; 20.11.2017 tarihli ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127.maddesiyle 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 23 üncü maddenin beşinci fıkrasında "Sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilebilir…" hükmü yer almakta.

EĞİTİMDE YÜKSELEN POZİSYON DEĞİŞEBİLECEK?

 Öğrenim durumu değişenlerin görev yaptığı pozisyonlar değişebilecek. Halen temizlik görevlisi pozisyonunda bulunanlardan yüksek öğrenimi tamamlayanlar kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet ihtiyacı çerçevesinde başka sürekli işçi pozisyonlarında çalıştırabilecek .

YENİ POZİSYONDA ÜCRET DE ARTACAK

Örneğin halen lise mezunu olarak görev yapan sürekli işçi 2 yıllık büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunu olması halinde kamu kuruluşu kişiyi hizmet ihtiyacı çerçevesinde sekreter olarak çalıştırabilecek. Öğrenim durumu değişen sürekli işçilerin yeni pozisyonlarına göre ücretlerinde de artış olabilecek.

TAŞERON İŞÇİLER FACEBOOK GRUBUMUZA KATILARAK BİZLERİ TAKİP EDİN 

HABER TAŞERON FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDEREK İŞÇİ HABERLERİNİ İLK SİZ ÖĞRENİN

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.