TAŞERONA EK İKRAMİYE VE PROMOSYON ÜCRETİ NE KADAR

TAŞERONA EK İKRAMİYE VE PROMOSYON ÜCRETİ NE KADAR

TAŞERONA EK İKRAMİYE VE PROMOSYON ÜCRETİ NE KADAR

Taşeron işçi son dakika taşerona ek ikramiye ve promosyon ne kadar olacak? Kadroya geçen taşeron işçiler ilave tediye hakkına kavuşacak. 2000 TL brüt ücretli işçi, kadroya geçince 39 gün üzerinden 1858 TL ek tediye alacak. Ayrıca protokolde madde varsa promosyon da alabilecekler. Kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya geçişleri tamamlanmak üzere. 2 Nisan itibarıyla geçişlerin tamamlanması hedefleniyor. Geçişler tamamlandıktan sonra taşeron işçilerin maddi haklarında iki önemli iyileştirme yaşanacak.

Bunlardan birisi ilave tediye (ikramiye), diğeri ise promosyon. Kadroya geçen taşeron işçiler ilave tediye hakkına kavuşacak. Devletin kamuda işçi statüsünde çalışanlara ödediği ilave tediye, kadroya geçen taşeron işçilerine de ödenecek.

İlave tediye işçinin bir ayda çalıştığı gün sayısı kadardır. Hafta tatilleri sayılmadığı için bir ayda çalışan sayısı 26 gün kabul edilir ve ilave tediye işçinin 26 günlük ücreti üzerinden hesaplanır.

İlave tediye kamu işçilerine yılda bir kez ödenmektedir. Kanunda Bakanlar Kurulu kararıyla ödemenin yılda iki kez yapılabileceği yönünde düzenleme bulunmaktadır. Her yıl Bakanlar Kurulu ikinci ilave tediyenin ödenmesine karar vermektedir. Dolayısıyla kamu işçileri her yıl 52 günlük ücretleri tutarında ilave tediye almaktadırlar.

Taşeron işçi son dakika taşerona ek ikramiye ve promosyon ne kadar? Kçamu kurumlarına maaş ödeyen bankayla imzalanan promosyon protokolünde madde varsa promosyon da alabilecekler. Görev yaptıkları kamu kurumlarında kamu işçisi olma hakkını kazanan kişiler, kamu işçilerine sağlanan haklardan yararlanmaya başlayacak. Bu haklardan belki de en önemlisi de ilave tediye. 6772 sayılı ‘Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanun’ düzenlemesi gereğince, genel ve katma bütçeli kurumlar, özel bütçeli idareler, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar, kamu iktisadi teşekkülleri, belediye ve özel idareler ‘hizmet akdi’yle çalışan işçilerine ilave tediye ödemesi yapmaktadır. İlave tediye, devlete bağlı kurum ve kuruluşlarda, İş Kanunu'na tabi olarak çalışan tüm kamu işçilerine ödenmektedir. Kadroya geçen taşeron işçiler, kamu işçisi olacakları için ilave tediye hakkından yararlanmaya başlayacak. İlave tediyelerin ödenme tarihi Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenmektedir. Bu yıl ilave tediyelerin ilk yarısı 26 Ocak'ta ödendi. İkinci yarısı ise 8 Haziran’da ödenecek. Kadroya geçen taşeron işçiler 26 Ocak’ta kamu işçisi olmadıkları için ilave tediyenin ikinci yarısından faydalanabilecekler. İşçiler 2018’de 39 günlük ilave tediye hakkından yararlanacak. İlave tediye fazla mesai, yol ve yemek gibi ilave ödemeler olmaksızın hesaplanan brüt ücretin 26 günlük tutarı kadardır. İlave tediyelerden SGK primi ve gelir ve damga vergisi kesintisi yapılmaktadır. 2000 TL brüt ücreti olan bir kamu işçisi 1239 TL ilave tediye almaktadır. 2000 TL brüt ücreti olan taşeron işçi, kadroya geçince 2018 yılı için 39 gün üzerinden 1858 TL ilave tediye alacaktır. Brüt ücret yükseldikçe ilave tediye miktarı da artacaktır.

2 NİSAN'DA GEÇİŞ TAMAM

Kadroya geçen taşeron işçiler ilave tediye hakkına kavuşacak. 2000 TL brüt ücretli işçi, kadroya geçince 39 gün üzerinden 1858 TL ek tediye alacak. Ayrıca protokolde madde varsa promosyon da alabilecekler.  Kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya geçişleri tamamlanmak üzere. 2 Nisan itibarıyla geçişlerin tamamlanması hedefleniyor. Geçişler tamamlandıktan sonra taşeron işçilerin maddi haklarında iki önemli iyileştirme yaşanacak. Bunlardan birisi ilave tediye (ikramiye), diğeri ise promosyon. Kadroya geçen taşeron işçiler ilave tediye hakkına kavuşacak.

KAMU İŞÇİSİ OLARAK

Diğer yandan kamu kurumlarına maaş ödeyen bankayla imzalanan promosyon protokolünde madde varsa promosyon da alabilecekler. Görev yaptıkları kamu kurumlarında kamu işçisi olma hakkını kazanan kişiler, kamu işçilerine sağlanan haklardan yararlanmaya başlayacak. Bu haklardan belki de en önemlisi de ilave tediye. 6772 sayılı ‘Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanun’ düzenlemesi gereğince, genel ve katma bütçeli kurumlar, özel bütçeli idareler, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar, kamu iktisadi teşekkülleri, belediye ve özel idareler ‘hizmet akdi’yle çalışan işçilerine ilave tediye ödemesi yapmaktadır. İlave tediye, devlete bağlı kurum ve kuruluşlarda, İş Kanunu'na tabi olarak çalışan tüm kamu işçilerine ödenmektedir. Kadroya geçen taşeron işçiler, kamu işçisi olacakları için ilave tediye hakkından yararlanmaya başlayacak.

26 GÜNDEN HESAPLANIR 

Devletin kamuda işçi statüsünde çalışanlara ödediği ilave tediye, kadroya geçen taşeron işçilerine de ödenecek. İlave tediye işçinin bir ayda çalıştığı gün sayısı kadardır. Hafta tatilleri sayılmadığı için bir ayda çalışan sayısı 26 gün kabul edilir ve ilave tediye işçinin 26 günlük ücreti üzerinden hesaplanır. İlave tediye kamu işçilerine yılda bir kez ödenmektedir. Kanunda Bakanlar Kurulu kararıyla ödemenin yılda iki kez yapılabileceği yönünde düzenleme bulunmaktadır. Her yıl Bakanlar Kurulu ikinci ilave tediyenin ödenmesine karar vermektedir. Dolayısıyla kamu işçileri her yıl 52 günlük ücretleri tutarında ilave tediye almaktadırlar.

KRİTİK KONU  PROTOKOL

Kadroya geçirilen taşeron işçilerin kamu kurumlarının, maaş ödenen bankayla imzaladıkları protokole göre bankalardan promosyon alma hakkı da var. Promosyonda kritik konu ise bankayla kamu kurumu arasındaki protokol. Protokolde promosyon ödenmesi yönünde madde varsa taşeron işçiler promosyon alabilirler. 

2. yarısından faydalanacaklar

İlave tediyelerin ödenme tarihi Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenmektedir. Bu yıl ilave tediyelerin ilk yarısı 26 Ocak'ta ödendi. İkinci yarısı ise 8 Haziran’da ödenecek. Kadroya geçen taşeron işçiler 26 Ocak’ta kamu işçisi olmadıkları için ilave tediyenin ikinci yarısından faydalanabilecekler. İşçiler 2018’de 39 günlük ilave tediye hakkından yararlanacak.

2000 TL brüt ücretli işçi 1858 lira tediye alabilir

İlave tediye fazla mesai, yol ve yemek gibi ilave ödemeler olmaksızın hesaplanan brüt ücretin 26 günlük tutarı kadardır. İlave tediyelerden SGK primi ve gelir ve damga vergisi kesintisi yapılmaktadır. 2000 TL brüt ücreti olan bir kamu işçisi 1239 TL ilave tediye almaktadır. 2000 TL brüt ücreti olan taşeron işçi, kadroya geçince 2018 yılı için 39 gün üzerinden 1858 TL ilave tediye alacaktır. Brüt ücret yükseldikçe ilave tediye miktarı da artacaktır.

Belediyeler için netleşiyor

Bunun yanında belediye şirketlerine geçişi yapılan taşeron işçilerin ilave tediye alıp alamayacağı konusunun ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor. 2 Ocak tarihinde başlayantaşeron işçilerin kadroya geçiş için başvuru süreci tamamlanmış durumda. 2 Nisan itibarıyla da kadro geçişler tamamlanacak.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO SINAVINDA SORULAN SORULAR

Taşeron işçilere sözlü sınav uygulayan kurumların adaylara yönelttiği bazı sorular,

Genel Sorular

* Yöneticilerinizin adı nedir? Sayınız,* Bağlı olduğumuz bakanın ve genel müdürün ismi nedir?,* Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın isimlerini söyleyiniz?,*Afrin Harekatı'nın amacı nedir?,*Ülkemizin coğrafi ve stratejik önemi nedir?,* Genel ve yerel seçimler kaç yılda bir yapılır?,* 15 Temmuz darbe girişimi hakkında ne düşünüyorsunuz?* Bulunduğunuz ilin tarihçesini anlatın?

Mesleki Sorular

* Çalıştığınız kurumun hakkında bilgi veriniz?, Kurumdaki görevleriniz nelerdir?, Özel güvenlik görevlisi nedir? (güvenlik görevlilerine yöneltiliyor), Özel güvenlik görevlisinin yetkileri nelerdir?, Kurum içindeki sorumluluklarınız nelerdir?, Temizlik araç ve gereçlerini kullanırken nelere dikkat ediyorsunuz?, Temizlikteki hijyen kurallarının önemi nedir?

Sürekli işçi kadrosuna geçirilme süreci

MADDE 6 – (1) Kapsama giren kamu idarelerinde sürecin sağlıklı işletilebilmesi ve öngörülen sürelerde işlemlerin tamamlanabilmesi açısından mutlak olmamak, süreçler arasında geçişkenlik olabileceğini kabul etmek ve idareler açısından yol gösterici mahiyette olmak kaydıyla aşağıdaki takvime benzer bir çalışma periyodu belirlenir.AKŞAM

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.