TAŞERONA KADRO 2018 E KALDI! SON DAKİKA!

TAŞERONA KADRO 2018 E KALDI! SON DAKİKA!

TAŞERONA KADRO 2018 E KALDI! SON DAKİKA!

Yaklaşık 720 bin taşeron işçisinin merakla beklediği kadro sözü konusundaki çalışmalar netleşmeye başladı. Kodronun mali boyutuna yönelik bir çok hesaplama yapıldı. Bu çerçevede, taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik çalışmaların bu yılın sonuna kadar tamamlanması ve kadro uygulamasının ise 2018 yılı bütçesi ile değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

MALİ DENGE DİKKATE ALINDI?

Cumhurbaşkanı ve Başbakan, taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda çalışma yapılması talimatı verdi. Bu talimat üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinatörlüğünde dört bakanlık kadro için çalışmalara başladı. İlk aşamada 720 bin taşeron işçisinin kadroya geçirilmesi halinde bunun bütçeye getireceği maliyet masaya yatırıldı.

Ve yapılan değerlendirmelerde, 720 bin taşeronun kadroya geçirimesi halinde bunun mali disipline zarar vereceği dile getirildi.

Bunun üzerine, 720 bin işçinin kademeli olarak kadroya alınması formülü gündeme geldi.
Yine bir başka formülde kadroya alma işleminin 2018 yılı başından itibaren gerçekleştirilmesi oldu.

sgkrehberi Maliye Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 720 bin taşeron işçisinin 2017 yılı içinde bir defada kadroya alınması düşünülmüyor. Bunun yerine, maliyeti düşürecek formüller üzerinde durduluyor. sgkrehberi

TAŞERONA KADRO GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BİZİ FACEBOOKTAN TAKİP EDİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum