Taşerona Kadro Çağırısında Bulundu

Taşerona Kadro Çağırısında Bulundu

Taşerona Kadro Çağırısında Bulundu

HAK-İŞ Genişletilmiş Başkanlar Kurulu 30 Nisan 2016 Tarihinde Toplandı. HAK-İŞ Konfederasyonu Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirisi 31 Mayıs 2016 Tarihinde Yayınlandı.

Genel Başkan Mahmut Arslan, Başkanlar Kurulu'nun hem ülkenin hem de konfederasyonun gündemiyle ilgili geniş bir değerlendirme yapmak üzere toplandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Başkanlar Kurulu ve Ülkemizin Gündemi”
 
“Ülkemizin temel soruları ve gündemi var bunların en başında ne yazık ki 8 aya yakın bir süredir devam eden terör sorunu. Her gün hemen hemen gencecik yavrularımızın şehit haberleriyle muhatap oluyoruz. Polisimiz, askerimiz, korucumuz, sivil vatandaşlarımız, kamu görevlilerimiz ne yazık ki bu süreçte çok sayıda kayıp vererek bu süreç bütün milletimizi ciddi bir şekilde yaralamaktadır. Bu konuyu konfederasyonumuz, Başkanlar Kurulu ve ben konuşacağız. Yine Türkiye'nin kaçınılmaz olarak gündemini işgal eden yeni anayasa, yeni anayasanın içerisinde de özellikle ülkemizin nasıl yönetileceği konusu yine en çok konuşulan konulardan birisi. Ülkemizin, Suriyeli sığınmacı misafirleri ve onlarla ilgili yapılan çalışmaların değerlendirilmesi yine Başkanlar Kurulumuzda konuşulacak. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi konusu yoğun gündem oluşturmakta.

“Mevsimlik İşçilerin 5 Ay 29 Gün Sendromu”
 
Özellikle 64. hükumetin yapmış olduğu çalışmaların yeni hükumet döneminde nasıl bir şekil alacağı konusunda hem endişelerimiz hem de beklentilerimiz söz konusu. Yine geçici ve mevsimlik işçilerin kadro sorunları bizim kadim sorunlarımızdan bir tanesi özellikle mevsimlik işçilerin yaşadığı 5 ay 29 gün sendromu bizim arzu ettiğimiz şekilde sonuçlandırılması için yaptığımız çalışmaları, faaliyetleri ve bundan sonra ne yapacağız konusunda Başkanlar Kurulumuzu bilgilendireceğiz. Özel istihdam bürolarının geçici iş ilişkisi kurmasıyla ilgili kanun tasarısının TBMM'den geçmesi ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasından sonra ortaya çıkan yeni durumla ilgili bir dizi yeni gelişmeler ve bundan sonrası için neler yapacağımız konusunda Başkanlar Kurulumuzu bilgilendireceğiz.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, çalışma hayatının önemli konularını değerlendirmek üzere 30 Mayıs 2016 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır:

HAK-İŞ Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 65. Cumhuriyet Hükümetinin geçmiş dönemin tecrübesiyle reformlarını, kamuoyu desteğini alarak ve sosyal diyalog mekanizmasını işleterek hayata geçireceğine inanıyoruz.

Sosyal politika alanında standartların güçlendirilmesine büyük ihtiyaç bulunmaktadır. 65. Hükümetin, taşerondan mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarına, asgari ücretten emekli maaşlarına kadar pek çok alanda sorunları çözüp sosyal dengeyi kuracağına inanıyoruz.

HAK-İŞ Genişletilmiş Başkanlar Kurulu olarak, sendikasızlaştırmaya, taşeronlaştırmaya, güvencesizleştirmeye, özel istihdam büroları aracılığıyla öngörülen istihdam biçimine, kayıt dışı ve düşük ücretlerle çalıştırmaya itiraz ediyoruz.

Taşeron işçilerin kamuya kadrolu işçi olarak alınmasını istiyoruz. Taşeron işçilerin halen sonuçlandırılmayan Toplu İş Sözleşmelerinin biran evvel bağıtlanmasını istiyoruz.

HAK-İŞ Genişletilmiş Başkanlar Kurulu olarak, yılın yarısında çalışıp diğer yarısını boş geçirmek zorunda kalan geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının acilen çözülmesini istiyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.