TAŞERONA KADRO DA SON ÜZEN AÇIKLAMA

TAŞERONA KADRO DA SON ÜZEN AÇIKLAMA

TAŞERONA KADRO DA SON ÜZEN AÇIKLAMA

Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay'dan son dakika taşeron açıklaması geldi. Ergün Atalay, taşerona kadro konusunda belli bir noktaya geldiklerini ama bunun arkasının gelmediğini söyledi. 

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY da dün 50 yıldır ilk defa Kudüs'te Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmadığını ve 200'ün üzerinde yaralı ve şehitlerin olduğunu söyledi.

ATALAY, Mescid-i Aksa'da ve Kudüs'te Müslümanların yaşadığı sıkıntılara kayıtsız kalınmaması gerektiğinin altını çizdi.

Geçen hafta toplantı için gittiği Brüksel'deki izlenimlerini aktaran ATALAY, Avrupa'daki birçok ülkenin 15 Temmuz'un bir oyun ve senaryo olduğunu düşünmeye devam ettiğini dile getirdi.

Şeker-İş'in 15 Temmuz darbe girişiminde iki şehit verdiğini hatırlatan ATALAY, "Şehitlerimizi unutursak, yarın da bizi unuturlar." dedi.

ATALAY, şeker fabrikalarının yarım asırdan fazla ülkenin ekonomisine katkı sağladığını ve Türkiye'nin en zor bölgelerinde kurulduğunu, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın 'Şeker sanayisi bu ülkeye lazım. Şeker sanayisi bu ülkenin mihenk taşı.' dediğini hatırlatarak, bu ifadelerden memnun olduklarını kaydetti.

- "Taşeron ile ilgili gayret sarf ediyoruz"

Kısa bir zaman önce kamu sözleşmelerine imza attıklarını, bunun uzun yıllardan beri en iyi yaptıkları sözleşmelerden bir tanesi olduğunu dile getiren Atalay, şunları söyledi:

"Taşeron ve 5 ay 29 gün geçici çalışan kardeşlerimizle ilgili emek, gayret sarf ediyoruz. Taşeronda belirli bir noktaya geldik ama arkası gelmedi. Maalesef kadro bekleyen taşeron arkadaşlarımız var. Taşerondan daha önemli olan, bu ülkede 20 yıldır 5 ay 29 gün çalışan arkadaşlarımız var. Şekerde, tarımda var, demiryollarında, ormanda var. Topladığınızda bu sayı 22 bini geçmiyor. Maalesef bu konuyla ilgili geçen sene ülkeyi yönetenlerden söz almamıza rağmen, şu ana kadar olumlu bir netice alamadık."

Önümüzdeki günlerde 5 ay 29 gün çalışanlara yüzlerini güldürecek bir bilgi vermeyi umut ettiğini ifade eden ATALAY, çözüm noktasında olağanüstü gayret sarf etmeye devam edeceklerini söyledi.

Kıdem tazminatında olumlu bir noktaya gelindiğini ifade eden ATALAY, TÜRK-İŞ'in eylül ayında tek gündemle, örgütlenme gündemiyle toplanacağını kaydetti.

Genel Kurula, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY'ın yanı sıra TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan AĞAR,TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT ve TÜRK-İŞ Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp ALEMDAR, Sağlık-İş Genel Başkanı Kenan ÖZTÜRK, Haber-İş Genel Başkanı Veli SOLAK, Basın-İş Genel Başkanı Savaş NİGAR, Harb-İş Genel Başkanı Bayram BOZAL, Tarım-iş Genel Başkanı İlhami POLAT, Çimse-İş Genel Başkanı Zekeriye NAZLIM, Orman-İş Genel Başkanı Baki YÜKSEL ve İşveren temsilcileri katıldı. 

TÜRK-İŞ Genel Eğitim Skreteri Nazmi IRGAT'ın Divan Başkanlığı yaptığı Genel Kurul 2 gün sürecek.

TAŞERONA KADRO DA ÖNEMLİ GELİŞMELERİ KAÇIRMAMAK İÇİN BİZİ FACEBOOKTAN TAKİP EDİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.