Taşerona Kadro! Kamu işçisine Tayin Hakkı!

Taşerona Kadro! Kamu işçisine Tayin Hakkı!

ARSLAN: KİTLER VE DİĞER KAMU KURUMLARINDA ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLERE KADRO İSTİYORUZ

İŞTE SENDİKANIN AÇIKLAMASI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 696 sayılı kanunun kapsamı dışında bırakılarak kadro verilmeyen 70 bin civarında emekçinin mağdur olduğunu belirterek, “KİT’ler ve diğer kamu kuruluşlarında çalışan taşeron emekçilere de kadro verilmesini istiyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 28 Nisan 2021 tarihinde, HİZMET-İŞ Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Güner, Genel Sekreterimiz Remzi Karataş ve basın mensupları katıldı.

KAPSAM DIŞI BIRAKILAN TAŞERON EMEKÇİLERE KADRO TALEBİMİZİ YİNELİYORUZ

Genel Başkanımız Arslan,  Türk çalışma hayatının en büyük reformlarından biri olan taşeron işçilerin kamuda kadroya geçirilmesi düzenlemesinin mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve dönemin hükümet üyelerine teşekkür etti.

696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin kadroya geçişi yapılırken kamuda çalışan taşeron emekçilerin bir kısmının farklı gerekçelerle kadro kapsamına alınmadığını kaydeden Arslan, “Kapsam dışında tutulan emekçilerimizin halen alt işveren işçisi olarak çalışmaya devam etmesi bizim için büyük bir üzüntü kaynağıdır. KİT ve bağlı ortaklıkları yanında hizmet alım sözleşmeleri kapsamında çalışan yaklaşık 70 bin emekçi kardeşimiz kadro kapsamı dışında bırakılmıştır. Bu durum ne yazık ki uzun yıllardan bu yana işçilerin mağduriyetine neden olmuştur. HAK-İŞ olarak, kapsam dışı bırakılan taşeron işçilerin de bir an evvel kadroya geçirilmesi talebimizi 1 Mayıs vesilesiyle bir kez daha dile getiriyoruz” dedi.

KADRO VERİLEN EMEKÇİLERİN NAKİL VE TAYİN KONUSUNDA YAŞADIKLARI SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI

HAK-İŞ olarak, 696 sayılı KHK’ya bağlı olarak emekçilerin ücret ve sosyal haklarında yaşadıkları sorunları her daim dile getirerek çözüm önerilerini sunduklarını belirten Arslan, “696 sayılı KHK ile kadro alan üyelerimizin nakil ve tayin konusunda yaşadıkları sorunların bir an evvel çözüme kavuşturulmasını ve çalışma sürelerinin emekliliğe hak kazandıkları tarih ile sınırlandırılmasıyla ilgili düzenlemenin de iptal edilmesini istiyoruz” dedi.

1 MAYIS İLE İLGİLİ MESAJLARIMIZI KAMUOYUYLA PAYLAŞIYORUZ

HAK-İŞ yönetim kurulunun aldığı karar gereği, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü’nü 2 yıldır hafta olarak kutladıklarını kaydeden Arslan, “HAK-İŞ yönetim kurulunun aldığı karar gereği, 26 Nisan’dan başlayarak 1 Mayıs’a kadar geçen süre içerisinde her gün çalışma hayatının önemli maddelerini gündeme tekrar taşıyarak hem kamuoyunu bilgilendiriyor hem çalışanlarımızı motive ediyor hem de 1 Mayıs ile ilgili mesajlarımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.

EMEKÇİLERİN SORUNLARINI GÜNDEMDE TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ

HAK-İŞ’e bağlı sendikaları ziyaret ederek emekçilerin sorunlarını ve HAK-İŞ’in taleplerini gündemde paylaşmaya devam ettiklerini belirten Arslan, “696 sayılı KHK ile kadro alan emekçilerin, kadro alamayan emekçilerin, mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarını gündemde tutmaya devam edeceğiz.

HAK-İŞ YÖNETİM KURULU OLARAK 1 MAYIS’TA TAKSİM’DE OLACAĞIZ

Genel Başkanımız Arslan, 1 Mayıs günü HAK-İŞ yönetim kurulu olarak Taksim’de etkinlik gerçekleştireceklerini söyledi.

HAK-İŞ 37 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ KAZANCI YOKUŞU’NA KARANFİL BIRAKACAK

HAK-İŞ’in 1 Mayıs sabahı saat:  09.00’da Taksim alanına bir heyetle gireceği bilgisini paylaşan Arslan, şunları söyledi: “Pandemi şartlarını dikkat ederek, HAK-İŞ yönetim kurulumuz, İstanbul il başkanlığımız ve sendika başkanlarımızdan oluşan bir heyetle Taksim alanına gireceğiz. 1977 yılı 1 Mayıs etkinliklerinde 37 kişinin hayatını kaybettiği Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakacağız. Ve orada kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra Taksim Anıtı’na 1 Mayıs çelengimizi bırakacağız. Bildirimizi orada okuyacağız.”

ARSLAN, HAK-İŞ’İN TALEPLERİNİ SIRALADI

Arslan, konuşmasında örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasından, sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesine, KİT’ler başta olmak üzere özel bütçeli kamu kuruluşlarındaki şirketlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesinden, asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasına ve kayıt dışı istihdamın önlenmesine kadar ayrıntılı taleplere yer verdi.

ÜCRETLERDEKİ VERGİ DİLİMLERİ YÜZDE 20’YE SABİTLENMELİ

Arslan, HAK-İŞ’in taleplerini şöyle sıraladı: “696 sayılı KHK’da kapsam dışı bırakılan emekçiler bir an evvel kadro verilmeli. Kadro alan üyelerimizin nakil ve tayin konusunda yaşadıkları sorunlar bir an evvel çözüme kavuşturulmalı, çalışma sürelerinin emekliliğe hak kazandıkları tarih ile sınırlandırılmasıyla ilgili düzenleme iptal edilmeli, Mevsimlik ve Geçici İşçilerin sorunları tam çözülmeli, mevsimlik kamu işçilerinin hizmet akitlerinin askıda olduğu sürelerde işsiz sayılmaları sağlanması ve prim ödeme koşuluna bağlı olarak yararlanamadıkları haklardan faydalanabilmesi için hukuki düzenlemeler yapılmalı, ormancılık faaliyetlerinin etkin bir şekilde devam etmesi için geçici işçilerin hizmet sürelerin 12 aya tamamlanmalı, ücretlerdeki vergi dilimleri yüzde 20’ye sabitlenmeli.

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.