TAŞERONA KADRO NEDEN GECİKTİ?

TAŞERONA KADRO NEDEN GECİKTİ?

TAŞERONA KADRO NEDEN GECİKTİ?

Kamuda çalışan taşeron işçilerin kamuya alınması uzun zamandan beridir gündemde. Ak Parti 1 Kasım seçimleri öncesinde kamuda çalışıp asıl işi yapan taşeron işçilerini kamuya alınacağını vaat etmişti.

Bu kapsamda Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde taşeron olarak kimi işçilerin kadroya alınması ile, Karayolları Genel Müdürlüğünde çalışan diğer taşeron işçiler durumu mahkemeye taşıyıp onlarda kadrolu oldular. 22 Mart 2016 Salı Günü Başbakan Ahmet Davutoğlu hiç beklenmedik şekilde; kamuda çalışan taşeron işçiler arasında yardımcı asıl iş ayırımı yapılmaksızın kamuya alınacağının müjdesini vermişti. Bu açıklamadan sonra hükümet yetkilileri tarafından açıklamalar yapılmıştı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuda çalışan 700 binden fazla taşeron işçisinin kamuda özel sözleşmeli olarak istihdam edileceğini, maaşlarında bir değişiklik olmayacağını, 3 yılda bir devlet ile sözleşme yapılacağını ifade etmişti. Bakanın bu açıklamaları 700 binden fazla taşeron işçisinin çoğunu mutlu etmemiş bilakis üzmüştür. Çünkü kamuda çalışan taşeron işçiler, Başbakanın açıklamalarından kendilerinin memur ya da işçi olarak kadroya alınacaklarını anlamışlardı. Taşeron işçilerinin beklentisi bu yönde olunca; taşeronlara kamu güvencesi taşeron işçileri mutlu etmemiştir.

Ayrıca daha önce hükümet yetkilileri tarafından taşeron işçilerin kamuya alınmasını düzenleyecek tasarının en geç 21 Mart 2016 tarihine kadar TBMM’de olacağını ifade etmişlerdir. Ancak bu tarih üzerinden 45 gün geçmesine rağmen tasarı TBMM’ye gelmedi. Geçen hafta bakanlar kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuş tasarının TBMM’ye sevk edilecek formata geldiğini belirtmiştir. 700 binden fazla taşeron işçisinin gözü bu haftaki Bakanlar Kurulu Toplantısındaydı. Ancak dün Beştepe’de toplanan Bakanlar Kurulu’ndan konuya ilişkin açıklama yapılmadı. Bugün Ak Parti Grup Toplantısını Yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu’da konuya ilişkin açıklamalarda bulunmamıştır. 700 binden fazla taşeron işçisini ilgilendiren bu tasarının güvenlik olaylarından dolayı bu kadar geciktiğini düşünüyoruz. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.