Taşerona Kadro Sınavını İşkur Yapacak.!

Taşerona Kadro Sınavını İşkur Yapacak.!

Taşerona Kadro Sınavını İşkur Yapacak.!

Taşerona kadro düzenlemesiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeli haberi vermiş ve taşeron süreci başlamıştı. Taşeron işçilerin kadroya geçme sınavı hangi konulardan olacak KPSS gibi mi olacak? Askerde ve doğum izninde olanlar da hak kaybına uğramayacak.

TAŞERON İŞÇİLERE SORULACAK SORULAR


Taşeron işçiler kadroya geçerken sınav yapılacak. Herkes merakla taşeron işçilere hangi sorular sorulacağını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada taşerona sınavla ilgili bilgi verdi. Sarıeroğlu sınavın KPSS gibi olmayacağını ve kolay olacağını ifade etti. Sınavdan 10 üzerinden 6 alanların daha sonra sözlü sınava gireceği de sözlerine ekledi.


TAŞERON İŞÇİLERİN EMEKLİLİK VE KIDEM TAZMİNATI NE OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, canlı yayınında soruları yanıtladı.

Çalışanlarımızın her şeyini düşündük. En ufak bir maduriyet olmasın diye. Bu imkanlar vardı. Yeni bir başlangıç yapıyorduk. Geçmiş dönemi sıfırlayıp bir başlangıç yapabilirdik. Burada çalışanlarımızın kazanmış oldukları kıdemleri son iş yerindeki kıdemlerini bir kenara koymadık. Bir çok hakları ileri düzeyde düzenlenme imkanına kavuşmuş olacak. En son çalıştıkları yerdeki kıdemlerine göre uygulayacağız.

Maaşları da geçmiş uygulamalarda asgari ücretle yapılan oluşum 1.5 asgari ücretle olmuş biz bu şekilde yapmadık. Mevcut maaşlarıyla birlikte geçişlerini sağlıyoruz. Kamuya geçiş olduğu için 52 günlük ilave tediye ücreti var. Üzerine 52 günlük bir ilave ücret almış olacak.

Bizden beklenti şuydu alandan da geliyorum. Artık taşeron firmalarında çalışmak istemiyoruz. Geleceğimize güvenle bakmak istiyoruz. Evimize ekmek götürme yarın herhangi bir işten çıkarma ile karşılaşır mıyız tedirginliğini istemiyorum. Bundan sonra taşeronla ilgili personel alımına ilişkin ilaveler gerçekleştirilmeyecek. Bizim sözümüz bu sene bitmeden bu işi nihayete erdirmekti. Resmi gazetede yayımlanarak uygulamaya koyarız.

Askerde olan taşerona da kadro

Taşeron işçiye kadro düzenlemesinde askerde, doğum izninde olanlar hak kaybına uğramadan kadroya alınacak.

Kamuda yaklaşık 850 bin taşeron işçiyi ilgilendiren düzenlemeye son şeklinin verilmesiyle ilgili hükümetin değerlendirmeleri sürüyor. Son olarak, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıda sendikaların görüş ve önerileri alındı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun katıldığı toplantıda üç aylık geçiş dönemine ilişkin ayrıntılar netleştirildi. Düzenlemeyle askerde, doğum izninde olanlar hak kaybına uğramadan kadroya alınacak. İşbaşı yaptıklarında kadrolu olarak işe alınacaklar. Taşeron düzenlemesinin yasalaşmasıyla beraber kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler taşeron işçi statüsünde personel alımı yapmayacak.

AYNI YERDE OLACAK


Kadroya geçiş sürecinde İŞKUR aracılığıyla sınav yapılacak. Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, bunun bir eleme sınavı olmadığını belirtirken, başarılı olanlar güvenlik soruşturmasının ardından bulundukları işyerlerinde kadrolu çalışmaya başlayacak. Kadroya geçecek işçiler kamuya geçişin ardından emeklilik sisteminde 4A kapsamında değerlendirilecek. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de, Türkiye Petrolleri, Taşkömürü, BOTAŞ gibi kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan taşeron personelin kadroya dahil edilmesinin yanlış olacağını söyledi. Şimşek, "KİT'lerin girmesi son derece yanlış. Örneğin Türkiye Petrolleri kiminle rekabet ediyor? Özel şirketlerle, istihdamda esnekliğin olduğu firmalarla rekabet ediyor. KİT'lerin hepsi benzer kapsamda, sonuçta bunlar şirket. Bunlara ilave yükler empoze ettiğiniz zaman 80 milyonun cebinden çıkar" dedi. Kaynak: Sabah

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.