Taşerona vermedi 9 milyon kâr etti..!

Taşerona vermedi 9 milyon kâr etti..!

Taşerona vermedi 9 milyon kâr etti..!

Kocaeli genelinde belediyeler hem taşeron firmalara hem de araç kiralarına çok yüksek bedeller ödüyor. Vatandaşın vergileriyle oluşan belediye bütçesini har vurup harman savuran belediyeler, taşeron yöntemine sadece personelle uğraşmamak, SGK, kıdem gibi sorumlulukları almamak için başvuruyor.

Bunun bedeli ise çoğu zaman milyon liralar oluyor. Belediyelerin en fazla harcama yaptığı alanlardan biri temizlik işleri.

Kocaeli’de Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere 12 belediye temizlik işini taşeron firmalara devrediyor. Belediyelerin asli işlerinden olan temizlikten bile kaçan belediyeler sadece temsil makamı olarak kalıyor. Vatandaşa hizmeti fahiş fiyatlarla özel firmalar yapıyor.

BAŞKA HİZMETLER İÇİN…

Bir belediye bu işin israf olduğunu fark etmiş ve temizlik işini taşerona vermekten vazgeçmiş. O belediye Çayırova’yı yönetiyor. Çayırova Belediyesi iki dönemdir ilçe genelindeki temizlik işini kendi personeli ve araçlarıyla yapıyor.

Toplam 110 personel, 11 çöp kamyoneti, 3 süpürge aracı ve 2 moloz kamyonuyla ilçe genelinde hizmet veren belediye geçen yıl bu işi yaparak 9 milyon lira kâr etti. Söz konusu çöp toplama işinin taşeron firma tarafından yapılması yıllık yaklaşık 15 milyon liralık bir ücrete mal oluyor. Belediye ise bu işi kendi ekibiyle sadece 6 milyon liraya mal ediyor. Taşerondan vazgeçerek elde edilen 9 milyon liralık kar ise başka hizmetler için harcanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.