Taşeronda 4/D Kadro alanlara ve kadro dışı kalanlara ortak düzenleme

Taşeronda 4/D Kadro alanlara ve kadro dışı kalanlara ortak düzenleme

Taşeronda 4/D Kadro alanlara ve kadro dışı kalanlara ortak düzenleme

Taşeron şirketlerden kadroya geçişler 900 bin kamu işçisi 4/D li olunca bitti.

İşçilerin 'Şartsız, koşulsuz ve ayrımsız kadro' sloganı ile kadro talebinde malesef gerek düzenlemeler gerekse teknik konulardan dolayı yüzbinlerce çalışan kadro hakkından faydalanamadı

Başta KİT'ler olmak üzere %70 engeline takılanlar, karayolları, yemekhane çalışanları, hastane bilgi işlem ve teknik hizmetlerde çalışanlar, laboratuvar, radyoloji, ihale şartları vb. birçok nedenden dolayı işçiler kadro hakkından faydalanamadı. İşçilere çeşitli dönemlerde birçok kere söz verilmesine rağmen kadro işlemelerinde kayda değer bir ilerleme olmadı.

Süreç içerisinde bugün de hala yaşanan hali ile çeşitli kamu kurumlarında sözleşmeleri sona ermesi ve yeni bir sözleşme yapılmaması nedeniyle işçiler işsiz kalıyorlar.

Kadro geçişinde yaklaşık 900 bin işçinin kadro geçişi yaptığı ifade edildi. Sayı konusunda kesin rakam ise hiç açıklanmadı. Bu rakamın 450 bin kişisinin ise belediye şirketlerine geçtiği ifade edildi. Belediye şirketlerinde seçim sonrası her siyasi partiden işten çıkarmalar gerçekleşince işçiler şirket işçiliği konusundaki uyarının ne kadar haklı olduğunu ifade ederek şirket işçiliği yerine belediye işçisi kadrosunun zorunluluğunu ortaya koydular.

TAŞERONDA YÜZDE 70 ŞARTI

7079 sayılı Kanun ile kanunlaşan 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin merkezi idarelerde kadroya, yerel yönetimlerde şirketlere geçişi düzenlenmişti. 7079 sayılı Kanunun 118. maddesi ile 375 sayılı KHK’ya eklenen geçici 23 ve 24. maddelerde taşeron işçilerin kamuya geçişi için “personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında” çalıştırılma şartı getirilirken; bir hizmet alımının “personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı” sayılabilmesi için “yaklaşık maliyetinin en az% 70’lik kısmının asgari işçilik maliyeti ile varsa ayni yemek ve yol giderleri dâhil işçilik giderinden oluşması” şartı arandı. Asıl işi yapmalalarında rağmen sadece şartname, ihale evrakı veya imzalanan sözleşme hükümlerinden dolayı binlerce işçi mağdur duruma düştü.

Antalya Milletvekili Tuba Vural Çolak Meclis'te yaptığı bir konuşmasında taşeron işçilere kadro düzenlemesinde 100 binin üzerindeki KİT çalışanı kadroya geçemediğini ifade etmişti.

TAŞERONDA KADRO ALAMAYANLAR MAĞDUR!

  1. ---*Kara yollarında çalışan işçiler
  2. *Yemekhane çalışanları,
  3. ---*Kiralık araç şoförleri ( Başbakanlık kapatılırken buradaki şoförlere bir düzenleme ile kadroya geçirildi)
  4. ---*Hastane bilgi işlem sistemi personeli,
  5. ---*Radyoloji görüntüleme çalışanları
  6. , ---*Laboratuvar çalışanları
  7. , ---*Diş protez ihalesi çalışanları,
  8. ---*İhale şartnamesi mağdurları (Esasında asıl işi yapmalarına rağmen ihaleye çıkış yöntemi nedeniyle kadro alamadılar)
  9. ---*Ve burada sayamadığımız 4 Aralık kriteri ve birçok kurumda çeşitli teknik nedenlerle kadro hakkından faydalanamayan diğer işçiler.

KADROYA GEÇENEDE, KADRO ALAMAYANA DA ÇÖZÜM BİRLEKTE GETİRİLSİN

Taşeron şirketlerden kadroya geçenler mali ve özlük hakları ile ilgili olarak bir çok konuda kayıp yaşadılar. TİS talepleri de gerçekleşmeyen işçiler enasyon farkınıda alamıyorlar. Çeşitli nedenlerle kadro hakkından faydalandırılamayan işçiler ile genel idarelerde 4/D sürekli işçi kadrosuna, belediyelerde şirket işçiliğine geçen işçilere toplu bir çözüm getirilmesi tüm işçileri mutlu edecektir.

Bunların yapılması için yasal düzenleme veya kararname ile düzenlemeler gerekebilecektir. Fakat çözüm önerisinde taşeron şirketlerde kalan işçiler unutulmamalı, kadroya veya şirket işçiliğine geçen işçilerle birlikte kapsamlı bir çözüm getirilmesi çalışma barışı adına önemli bir adım olacaktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.