Taşeronda Büyük Sorun! 80 TL Zam Alan Ne Yapacak?

Taşeronda Büyük Sorun! 80 TL Zam Alan Ne Yapacak?

Taşeronda Büyük Sorun! 80 TL Zam Alan Ne Yapacak?

Peki, şimdi taşeronlar ne yapacak? Taşeron İşçilerin arasındaki zam krizi çözüme kavuşmayı bekliyor.

Taşeronlar kadroya alındılar; ancak sosyal ve mali hakları konusunda bir türlü anlaşma sağlanamıyor. Kadroya geçen taşeronların talepleri her gün gündemde.

Yaptıkları konuşmalar, bakanlıklara yazdıkları yazılar hak ettikleri yerde olma taleplerinden kaynaklanıyor. Kadroya geçtikten sonra yapılan zamlar kapsamında, TİS sebebi ile mağdur oldular.

Peki, şimdi taşeronlar ne yapacak?

80 TL ile 491 TL Arasında Zam

Eşitsiz zam yapılan kadrolu taşeronlar, ‘’80 TL zam alan da var, 491 TL zam alan da.’’ Diyerek, eşitsiz bir zam sunulduğunu dile getirdi. Çalışanların önümüzdeki ay ve yıllarda maaşlarındaki bu değişim, ikramiyelerini de etkileyecek olduğundan, taşeron maaşları sorunu gündemde kalmaya devam edecek gibi gözüküyor.


Asgari Ücretin % Fazlası ile Çalışanların Durumu

Asgari ücret üzerinden maaş alan kişiler için 2.020 üzerinden TİS zammı verilecek. Bu durumda 2020 sonuna kadar onlar sadece %4 oranından verilen zamlar ile maaş ücretlerini belirleyecek. Toplu İş Sözleşmesi gereğince, maaşları asgari ücretin altında kalmadığı sürece geçerlilik devam edecek. SGK’da çalışanlar 80 TL ile 417 TL arasında zam, MEB’te çalışanlar 491 TL zam, alarak taşeron maaşları açıklandı.evrensel

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum