TAŞERONDA DİKKAT ÇEKEN DETAY!

TAŞERONDA DİKKAT ÇEKEN DETAY!

TAŞERONDA DİKKAT ÇEKEN DETAY!

Taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna kadrosuna geçişleri tamamlandı ve Bakan Sarıeroğlu'nun açıklamalarına göre yaklaşık 900 bin çalışan kadroya geçmiş oldu.

Kadro geçiş sürecinde bir çok farklı uygulamalar ortaya çıkmasıyla Bakanlık konuya el atarak önce 4 Aralık kriterlerine takılanlar için bir genelge yayınladı. Daha sonra eski hükümlülerin durumu kamuoyunda tartışma konusu haline gelince yapılan yönetmelik değişikliği ile eski hükümlülerin terör ve cinsel suçlar hariç tutularak kadroya geçişlerinin önü açıldı. Yönetmelikle yapılan değişiklikte yine takdir hakkı idareye bırakılarak eski hükümlüler için 'Alınabilir' ibaresi geçirildi.

KİT'ler de çalışan taşeronların durumunda ise en son açıklama Türk-İş Başkanından geldi ve Türk-İş Başkanı Atalay "KİT'lerle ilgili de kamuoyuna müjdeli bir haber vereceğini Sayın Başbakan söyledi" diyerek konuyu ifade etti.

Taşeron işçiler de sosyal medyadan konu ile ilgili görüşlerini ve uygulamalarda karşılaşılan farklılıkları ifade ettiler.
Tüm bu yaşananlar devasa bir kadro geçişinin sağlanmasında olası unsurlardı ve tartışılması birçok hak kaybına uğrama ihtimali olan taşeron personele kadro yolunu açtı.

İlgi çekici bir başka olayda Hatay Samandağ Belediyesinin sınav sonuçlarının incelenmesinde dikkatlerden kaçmadı. Samandağ Belediyesi taşeron işçilerin sınav sonuçlarını açıklamış ve 228 taşeron personelin kadroya geçtiğini ilan etmişti.

Sınav sonuçları incelendiğinde 232 taşeron çalışanın sınava girdiği ve 228'inin başarılı olduğu görülmektedir. İlgi çekici olan nokta ise sınavda başarısız olan 4 kişinin isimleri incelendiğinde 3 kişinin soy isimlerinin aynı olduğu noktası.

Elenen kişi sayısı …………….....……….4
Aynı soy isimden elenen kişi sayısı…..3

Rakamlar küçükte olsa elenme oranına ortalama aldığımızda Samandağ belediyesinde sınavda elenen kişilerin yüzde 75'i aynı soy isimden.

Bu elenen kişilerin soy isminden başarılı olan kişi sayısı ise hiç yok.sgkrehberi

TAŞERONLAR ARTIK BURADA TOPLANIYOR TIKLA SENDE ARAMIZA GEL!

1_OKURYAZAR-İLKÖĞRETİM GRUBU SINAV SONUÇ İLANI

2_ORTAOKUL GRUBU SINAV SONUÇ İLANI

3_LİSE GRUBU SINAV SONUÇ İLANI

4_ÖNLİSANS-LİSANS GRUBU SINAV SONUÇ İLANI

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.