Taşeronda ikramiye 10 güne düştü

Taşeronda ikramiye 10 güne düştü

Taşeronda ikramiye 10 güne düştü

Kamuda taşeron işçi olarak çalışan personelin sürekli işçi kadrosuna geçiş işlemlerinin tamamlanmasının ardından tartışmalar bitmiyor. Taşeronda 'arkada kalanlar' kendilerinin de kadro hakkından yararlandırılmaları için seslerini duyurmaya çalışırken kadroya geçen çalışanlar için de beklentilerin karşılanmaması buruklukla karşılandı.

Çaşılma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yayındadığı toplu iş sözleşmeleri hükümlerinde kadroya geçen taşeron çalışanları şaşırtan bir düzenleme daha çıktı.

Kamu işçileri için 52 günlük uygulanan ek tediye ödemeleri yayınlanan hükümlerde taşeron çalışanlar için 10 gün olarak belirlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, önceki açıklamalarında kadroya geçen taşeron işçilere yılda 52 yevmiye tediye verileceğini söylemişti.


Bakanlığın yayınladığı en son duyuru metninde "Geçiş işlemleri tamamlanan işçilere şirketlerce uygulanmak üzere, Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan ve 30.06.2020 tarihine kadar uygulanacak olan toplu iş sözleşmesinin ücret, mali ve sosyal haklara ilişkin hükümleri aşağıda yer almaktadır." denilmişti.

Yine yapılan açıklamada 'İkramiye' başlıklı bölümde şu ifadeler yer aldı;

İkramiye: 
"İşçilere Ocak ve Temmuz aylarında 5'er günlük olmak üzere yılda toplam 10 günlük (5x2=10) ücretleri tutarında ikramiye ödenir. Bu ödeme, işçinin çalıştığı sürenin bir yıldan az olması durumunda çalışma süresi ile orantılı olarak ödenir."

Genel İdareye geçişi yapılan işçilere; Bu hükümlere göre kadroya geçişi sağlanan taşeron çalışanlara ikramiyeleri 52 gün yerine yıllık 10 günlük ödenecek. Bu ödemeler Ocak ve Temmuz aylarında 5'er günlük olarak verileceği belirtildi.

Belediye şirketlerine geçişi yapılan işçilere ise Ekim ve Nisan aylarında 5'er günlük olmak üzere yılda toplam 10 günlük (5x2=10) ücretleri tutarında ikramiye ödenecek.

Belediye şirketlerine geçen taşeron işçilere ilave tediye ödemesi tartışma konusu olmuş mevcut düzenlemelere göre Belediye şirketlerine geçen taşeron personelin ilave tediye ücreti alamayacağı belirtilmişti. Son yayınlanan düzenleme ile bu tartışma da sona ermiş ve Belediye şirketlerine geçen taşeron personele de 10 günlük ikramiye verileceği açıklandı.

Bu ödeme, işçinin çalıştığı sürenin bir yıldan az olması durumunda çalışma süresi ile orantılı olarak ödeneceği de belirtildi.sgkrehberi

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS PERSONEL ALIMLARI FACEBOOK SAYFAMIZI HEMEN BEĞENİN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.