TAŞERONDA 'KADRO' ÇIKMAZI! İKİ BAKANLIK BİRBİRİNE GİRDİ!

TAŞERONDA 'KADRO' ÇIKMAZI! İKİ BAKANLIK BİRBİRİNE GİRDİ!

TAŞERONDA 'KADRO' ÇIKMAZI!

Yaklaşık 720 bin işçinin merakla beklediği kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin çalışmalarda bir türlü 'ortak yol' bulunamıyor. Kadro konusunda bu kez iki bakanlık görüş ayrılığına düştü.

ekonomi kaynaklarından edinildiği bilgiye göre, yıl sonuna kadar bitirilmesi kararlaştırılan 'taşeron sorununda' henüz ortak çözüm bulunamadı.

TAŞERONA KADRO İÇİN BURAYA TIKLA

Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında taşeronlara verilek statü konusunda anlaşmazlık çıktı. Çalışma Bakanlığı, TÜRK-İŞ’in de önerdiği işçinin işini yapanların işçi, memurun işini yapanların memur kadrosuna alınması formülüne sıcak bakarken, Maliye’nin bu işçiler için bütçeye ek yük getirmeyecek şekilde ‘yeni bir statü’ kurulması formülüne yoğunlaştığı belirtiliyor.

Halen kamuda 4a memur, 4b sözleşmeli personel, 4c geçici işçi ve 4d işçi olmak üzere 4 farklı statü bulunuyor.

Hazırlanan formüllerin arasında taşeron işçilerin bu 4 statünün dışında tutularak 5’inci statüye alınması, böylece hak ve sorumluluklarının ayrıştırılması önerisi de yer alıyor.

Kamuda çalışan 720 bin taşeron işçinin kadroya alınması, belediyelerdeki yaklaşık 300-350 bin taşeron işçinin ise dışarıda tutulması da formüller arasında bulunuyor.

Öte yandan, halen kamudan taşeron işi alan şirketler de kendileri için çözüm bulunmasını istiyor. Şirketler taşeron işçilerin kadroya alınması halinde doğacak zararlarının karşılanması talebinde bulundu.

TAŞERONA KADRO İÇİN BURAYA TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum