Taşeronda kadroya geçen işçilere maaşları eşit dağıtılmadı

Taşeronda kadroya geçen işçilere maaşları eşit dağıtılmadı

Taşeronda kadroya geçen işçilere maaşları eşit dağıtılmadı

Taşeronda kadroya geçen işçilere maaş alımlarında eşit davranılmadığı şikayeti 

Taşeron işçileri sordular

Taşeronda kadroya geçen işçilere maaşları eşit dağıtılmadı

Belediye kadrosuna geçiş yapan işçilerin maaşlarının eşit dağıtılmadığı ve maaş alımlarında eşit davranılmadığı şikayeti İzmit Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısınında gündeme geldi

İzmit Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. CHP’li meclis üyeleri belediyenin kadrosuna geçen taşeron işçilerin maaşlarının eşit dağıtılmadığı iddiasına Başkan Doğan, sonradan yazılı açıklama yapacaklarını belirtti.


YAZILI AÇIKLAMA YAPILACAK

İzmit Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belsa Plaza’nın 9’uncu katındaki meclis salonunda gerçekleşen toplantıda 18 gündem maddesi görüşülüp, karara bağlandı.

MAAŞ ALIMLARINDA EŞİT DAVRANILMADIĞI ŞİKAYETİ

Taşeron firmalarda ve temizlik hizmet alımı işinde çalışan belediye personeli, yasa gereği belediyenin kadrosuna geçmişti. Geçişi yapılan personelin maaş ve diğer ödemeleriyle ilgili madde, meclisinin onayı sunulmuştu. CHP’li meclis üyeleri taşeron işçilerin maaş alımlarında eşit davranılmadığı şikayetini meclise taşıdı. Başkan Doğan açıklamanın daha sonradan yazılı yapılacağını açıkladı.

DOĞAN’A TAM YETKİ VERDİLER

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 24 milyon liralık bir yatırımla İzmitlilerin kullanımına kazandırılan Doğu Kışla Kapalı Pazar Alanı, İzmit Belediyesi’nin işletimine devredilmişti. Tezgah yerleri belirlenmediği için kullanılamayan Pazar alanında çalışmaların yapılabilmesi için Başkan Doğan, geçen ayın meclis toplantısında üyelerden yetki istemişti. CHP’li meclis üyeleri maddenin komisyona indirilmesini talep edince, yetki maddesi bu ay yine meclisin gündemine geldi. Pazar alanıyla alakalı her türlü kararın ve protokolün yapılmasını sağlayan madde oy birliğiyle kabul edildi. 

SALİM DERVİŞOĞLU’NA DUBLE YOL

İzmit-Körfez Mahallesinde yer Salim Dervişoğlu Caddesi’nin genişletilmesine ilişkin çalışmalar çok önceden başlamıştı. Hatta yol kenarında kalan evlerin istimlak ödemeleri yapılmış, ev sahipleri de evleri boşaltmıştı. 2016 yılının Nisan ayında da Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de projeyle ilgili üyelerden onay alınmıştı. Projeye itirazlar neticesinde Kocaeli 2. İdare Mahkemesi kararını verdi. Kararı; caddenin duble yol olabilmesi için projenin yeniden 17 metre genişliğinde çizilerek, imar değişikliğine gidilmesiydi. Kararın uygulanabilmesi için gerekli madde oy birliğiyle kabul edildi. 

MUHTARLARIN GEZİSİ İPTAL EDİLDİ

İzmit sınırları içerisinde görev yapmakta olan mahalle muhtarlarının birlik ve beraberliklerinin pekiştirilmesi, bilgi ve tecrübelerinin görsel olarak arttırılması amacıyla 11 Eylül Salı günü Yunanistan, Makedonya ve Kosova’ya düzenlenecek karayolu ile kültür gezisinin ücretlerinin belediyenin kasasından karşılanmasıyla ilgili madde, kentte büyük yankı uyandırmıştı. Doların yükselmesi ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamını dile getiren muhalifler gezinin ertelenmesini talep etmişti. 89 muhtarın kalacağı gezide 5 gün 4 gece sürecek gezi oy birliğiyle başka bir tarihe ertelendi.

ÇAY BAHÇESİ İHALESİNE TEPKİ SÜRÜYOR

CHP grup başkanvekili Veli Beyaztaş ,“Daha önce Hodri Meydan taraftar grubuna ihale edilen çay bahçesi ihalede rekabet şartı oluşmadığı gerekçesiyle belediye başkanlığınca iptal edilmiştir. Ancak daha sonra ihaleleri yapılan Fevziye Cami Çay bahçesi ve Baç mevkiindeki belediyemiz tarafından restore edilen binanın aynı şartlarda yani tek katılımcı ila yapılmasına rağmen rekabet ortamı olmadan yapılmıştır diye gerekçe gösterilmemiş ihalesi iptal edilmemiş onaylanmıştır. Belediye tarafınca yapılan ihalelerde çifte standart mı uygulanmakta, ihalesi iptal edilen çay bahçesinin hangi gerekçe ile iptal edildiğinin açıklığına kavuşturulmasını istiyoruz” dedi.

 KİRADA USÜLSÜZ ARTIŞ

Beyaztaş, Başkan Doğan’a daha sonrasında, “Ayrıca Plaj yolunda Yıldızlar Yüzme Kulübünün kullandığı alan 3. 400.00 lira ihale edilmiş ve her yıl TÜİK tarafından ilan edilen ÜFE oranında arttırılır denmiştir. Kira artışları 2018 TÜİK’e göre yüzde 18 oranın da arttırılarak 4.080.00 lira olması gerekirken 4.900.00 lira olarak belirlenmiştir. Usulsüz yapılan söz konusu artışın gerekçesi nedir?” sorularını yöneltti. Doğan, önergelere yazılı açıklama yapacaklarını belirtip, şimdilik cevap vermedi.  ozgurkocaeli

TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum