Taşeron'da Kadroya Geçene O Yardım ÖDENECEK!

Taşeron'da Kadroya Geçene O Yardım ÖDENECEK!

Taşeron'da Kadroya Geçene O Yardım ÖDENECEK!

Kadroya geçen taşeronlara bir güzel haber daha geldi

Kadroya geçişi gerçekleştirilen sürekli işçilerin yakacak yardımı hakkında Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görüş bildirdi.

Taşeron'da Kadroya geçene o yardım eş durumuna bakılmadan ödenecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığına gönderdiği cevabi yazısında, yakacak yardımının eşlerden birinin alıp almadığına bakılmaksızın her iki eşe de ödenmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

ÇALIŞAN HER İKİ EŞE DE ÖDEME YAPILIR

Bakanlık yakacak yardımının çalışan her iki eşe de ödenmesi gerekir dedi.

YAKACAK YARDIMI 'SOSYAL YARDIM' KAPSAMINDA

Bakanlık yazısında, çocuk yardımı ve öğrenim yardımı hesaplanırken Yüksek Hakem Kurulunca karara bağlanan Toplu İş Sözleşmelerinde yer alan hükmün emsal alınmasının gerektiği, yani çocuk yardımı ve öğrenim yardımının eşlerden yalnızca birine yapılmasının gerektiği ancak, yakacak yardımının eş durumuna bakılmaksızın her iki eşe de ödenmesi gerektiğini belirtti.

ÇOCUK YARDIMI EŞLERDEN YALNIZ BİRİNE ÖDENİYOR

Sağlık Bakanlığı'nın sorusu üzerine Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü'nün cevabi yazısına göre kamu işçilerinden eşlerden her ikiside çalışıyor ise çocuk yardımı eşlerden yalnız birine ödenecek.

Bakanlık yazısının ilgili bölümünde 'Eşlerden ikisinin de aynı toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışması halinde bu yardım eşlerden yalnız birine ödenir' denilmişti sgkrehberi

8d55b3b7-60c5-e811-80e4-a0369f7d1486.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.