Taşeronda kapsam dışı kalanlar için yeni kanun teklifi geldi!

Taşeronda kapsam dışı kalanlar için yeni kanun teklifi geldi!

Taşeronda kapsam dışı kalanlar için yeni kanun teklifi geldi!

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından Kamuda #taşeron olarak çalışan tüm işçilerin ayrımsız kadroya alınması, kadro verilen tüm işçilere de yaptıkları işe uygun olarak ücret artışı sağlanması için Kanun Teklifi sonrası kapsam dışı kalan taşeron işçiler için yeni kanun teklifi verildi.

CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Fatma Kaplan Hürriyet taşerondan kadroya geçemeyen işçiler için hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.

Kanun teklifi çeşitli nedenlerle kadroya geçemeyen taşeron işçilerin kadroya geçişlerinin önünü açıyor.

Kanun teklifi ile sürekli işçi kadrosuna alınamayan%70 mağdruları ve 4 Aralık mağdurları ile KİT'ler, Özel Bütçeli Kamu Kuruluşları ve kanunla kurulumuş birlik ve koperatiflerde çalışan taşeron işçiler, eski mahkumlar, alacaklarından feragat etmedikleri için kadroya geçişi yapılamayan taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçişi öngörüldü.

KAPSAM DIŞI KALANLAR İÇİN YENİ DÜZENLEMELER

Mevcut düzenlemede KİT'ler, Özel bütçeli kuruluşlar, sosyal tesisler, yapım ihaleleri, danışmanlık, çağrı merkezi ve hastane bilgi yönetim sistemi ihalelerinde çalıştırılıan taşeron işçiler tamamen kapsam dışında bırakılmıştı.

Kadro dışında kalan bir diğer grupta emekli olup çalışanlar ile emekli olamasada emekli olma koşulunu sağlamı olan işçiler olmuştu. Kanun teklifi ile bu işçilerde kadroya geçebiliyorlar.

4 ARALIK KRİTERİ KALKIYOR

----4 Aralık kriteri için ise kanun teklifinde yapılan düzenlemede 2017 yılında taşeron olarak en az 6 ay çalıştırılmış olanlar olarak değiştirilerek 4 Aralıkta çalışmayıp fakat 2017 yılında en az 6 ay çalışmış taşeron işçilerin kadroya geçişleri öngörülüyor.

%70 İŞÇİLİK MALİYETİ DEĞİŞİYOR

----Bir başka kadroya geçiş için öngörülen madde de%70 işçilik maliyeti şartı maddesi. Yüzde 70 şartı ise değiştirilerek "Çalışma saatlerini tamamen idare için kullanıldığını ve niteliği gereği süreklilik arz eden işlere ilişkin hizmet alımları" olarak değiştiriliyor. Bu şekilde kadroya geçiş için aranan%70 işçilik maliyeti şartı da kaldırılmış oluyor.

----İşçilerin kadroya geçişleri için şart koşulan davalardan feragat ve sulh sözleşmesi maddeleri de kanun metninden çıkartılıyor.

----Kanun teklifi ile emekli, engelli ve hükümlü işçilerinde kadro hakkından faydalanmaları öngörülüyor.

MEMURLARAHABER.COM- TAŞERONLARIN , GÖZÜK KULAĞI HER ŞEYİ...

MEMURLARAHABER.COM - ÖZEL HABER

BUNUN GİBİ İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum