TAŞERONDA 'KRİTİK ÜÇ GÜN'E DİKKAT!

TAŞERONDA 'KRİTİK ÜÇ GÜN'E DİKKAT!

TAŞERONDA 'KRİTİK ÜÇ GÜN'E DİKKAT!

696 sayılı KHK ile getirilen taşeron işçilere kadro verilmesine yönelik süreç devam ediyor. Düzenleme çerçevesinde, başvuru işlemleri 12 Ocak'ta tamamlandı. Şu anda, kamu kurumları bünyelerinde oluşturdukları tespit komisyonları vasıtasıyla, başvuruları değerlendiriyor. Ve bazı kurumlar ise başvuru sonuçlarını resmi internet siteleri üzerinden açıklamaya başladı. Listelerin açıklanması ile birlikte bazı taşeron işçiler sevinirken bazıları da üzüldü. Çünkü listelerde, bazı taşeron işçilerinin başvurularının reddedildiği yazıyordu. Peki bu durumdaki işçiler yani başvuruları reddedilen işçiler ne yapacaklar? 

Bu durumda olan taşeron işçilerle ilgili düzenleme KHK'nın 11. Maddesi ile yapıldı. İlgili madde şöyle: "Tespit komisyonu kararına itiraz ve süresi MADDE 11 - (1) Tespit komisyonu kararına göre sınava girme hakkı elde edemeyenler, ilan tarihinden itibaren öngörülen süre içerisinde gerekçesini de belirtmek suretiyle yazılı olarak itirazda bulunabilir. (2) İtirazlar derhal incelemeyi yapan tespit komisyonuna intikal ettirilir. Talep, komisyonca değerlendirilerek öngörülen süre içerisinde karara bağlanır ve sonuç ilgilisine yazılı şekilde tebliğ edilir. İtiraz üzerine tespit komisyonunca verilen kararlar kesindir." İlgili maddeye göre, tespit komisyonu tarafından başvurusu reddedilen taşeron işçilerin itiraz etme hakkı bulunuyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken üç günlük süre bulunuyor. Peki itirazlar ne zaman yapılabilir? 

Taşeron işçilere kadro verilmesine yönelik düzenlemede, başvuruları değerlendirme işlemlerinin 12 Ocak-20 Şubat tarihleri arasında yapılacağı ve ilana itirazların ise 21-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirileceği duyuruldu. Bu durum, ilana itirazla ilgili kafaların karışmasına yol açtı. Çünkü, başvuru sonuçlarını ilan eden kurumlar, ilan tarihinden itibaren itiraz için üç günlük süre veriyor. Dolaysıyla buradaki ilana itiraz tarihi fiili olarak öne çekilmiş oluyor. Buna göre, taşeron işçilerin resmi ilanları takip edip, ilanın hemen ardından itiraz dilekçesi vermesi gerekiyor. Yani itiraz için 21-23 Şubat tarihleri beklenilmeyecek. Başvurusu reddedilen işçiler, listelerin yayınlanmasını takip eden üç gün içinde gerekçelerini de belirterek itiraz edecekler. Tespit komisyonu kararı kesin olacak. İkinci bir itiraz hakkı bulunmuyor. Dolaysıyla başvurusu reddedilen işçilerin kritik üç günlük süreyi kaçırmaması gerekiyor.

TAŞERONLAR FACEBOOKTA BU GRUPTA TOPLANIYOR TIKLA SENDE ARAMIZA GEL!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.