Taşeronda TİS ve 4+4 Taşeron Maaş Zammı Damga Vurdu

Taşeronda TİS ve 4+4 Taşeron Maaş Zammı Damga Vurdu

Taşeronda TİS ve 4+4 Taşeron Maaş Zammı Damga Vurdu

Toplu iş sözleşmesinde uzun süredir gündeme gelmeyen kadroya geçemeyen taşeron işçiler ve kadroya geçip 4+4 zam ile başta enflasyon kaybı olmak üzere maaş ve sosyal haklarda kayıplar yaşayan kadroya geçen işçiler gündem oldu.


Genel-İş Sendikası ile Beşiktaş Belediyesi Personel Hizmetleri A.Ş. arasında 28 Mart 2019 tarihinde bir yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı.

ZAM VE SOSYAL HAKLARDA KAZANIM
Toplu iş sözleşmesinde işçilerin günlük ücretlerine zam ve sosyal haklarında kazanımlar sağlandı.

SOSYAL YARDIMLAR
Sözleşmeyle işçilere; günlük yemek ve ulaşım yardımı, günlük direksiyon pirimi, günlük koruyucu gida yardımı, aylık yakacak yardımı, kreş ve anaokulu çağındaki işçi çocuklarına kreş ve anaokulu ödeneği, öğrenim gören işçi çocukları için tahsil durumlarına göre yıllık öğrenim yardımı,

BAYRAM ÖDENEĞİ
Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde bayram ödeneği, hafta çalışma saatinin 45 saatten 40 saate (Cumartesi-Pazar günleri hariç) indirilmesi, senelik izinlerin iş gününe dönüşmesi (Cumartesi gününün dâhil edilmemesi) ile yılda 5 ‘er günlük yevmiye tutarında iki ikramiye verildi.

Genel Başkan Remzi Çalışkan, emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Türkiye’nin emek ve demokrasi alanlarında zor bir dönemden geçtiğini, işsizliğin gittikçe yükseldiğini, iş cinayetlerinin artarak devam ettiğini, enflasyonun alabildiğine artması ile yaşanılan krizin bedelinin işçi sınıfına yüklenilmeye çalışıldığını ifade etti.

Emek karşıtı politikaların sürdürdüğünü belirten Genel Başkan Remzi Çalışkan konuşmasına şöyle devam etti:

'AYRIMSIZ ŞARTSIZ KADRO VERİLSİN'
“Taşeron çalıştırma yasaklansın! Kamuda çalışan tüm işçilere ayrımsız, şartsız kadro verilsin!” talebi ile başlattığımız mücadele ile taşeron şirket işçilerinin sorunu gündeme geldi ancak siyasi iktidar çıkardığı KHK düzenlemesi ile belediyelerde çalışan taşeron şirket işçilerini adaletsiz ve haksız bir durumla karşı karşıya bıraktı;

TAŞERONDAN KADROYA GEÇENE 4+4 ZAM TEPKİSİ
'Bu da yetmezmiş gibi işçileri cezalandırırcasına enflasyonun çok altında bir ücret artışına mahkûm bırakan 4+4 sistemini dayattı, işçilerin özgür toplu sözleşme haklarını elinden aldı.'


 
Remzi Çalışkan; yerel seçimlere yönelik tavrımız da net dedi; “Genel-İş Kurucu Genel Başkanı Abdullah Baştürk’ün, emeğin haklarının kazanımlarının korunmasının ancak özgürlükçü bir demokrasiyle sağlanabileceğine inandığını ve emekçi halka ve işçilere yönelen anti demokratik uygulamalara karşı emek çatısı altında yürütülen bir mücadele geleneği bıraktığını” ifade ederek “ bugün de biz bu mücadele geleneğini tüm emek ve demokrasi güçleri ile birlikte sürdüreceğiz” dedi.

'EMEKÇİLER SİZİ UNUTMAYACAK'
Beşiktaş belediyesi Başkan Vekili Tahir Doğaç konuşmasında, “Karşıda gördüğüm pankartta ‘emekçiler sizi unutmayacak’ yazıyor. Ben de sizleri unutmayacağım. Bugün Türkiye’nin en iyi sözleşmesini imzalıyoruz. Tüm emekçi kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan ise yaptığı konuşmada, “5 ay süren müzakereler, toplu sözleşme masasında sonuçlanmış, bu sevindirici güne gelmiştir. Bizler bu sözleşme ile büyük haklar aldık ve tüm haklarımızda büyük derecede iyileştirme yapıldı. Diğer belediyelerin de önünü açacak bir toplu sözleşme imzaladık” dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı. Tarafların birbirlerine çiçek ve plaket takdim etmesinden sonrasında tören işçilerin halay çekmesi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.