Taşeronda YHK kararları değişebilir! 2019 TAŞERON zam

Taşeronda YHK kararları değişebilir! 2019 TAŞERON zam

Taşeronda YHK kararları değişebilir! 2019 TAŞERON zam

Hüseyin Öz: “Yaşamakta olduğumuz ekonomik kriz sebebiyle çalışanların satın alma gücü azalmıştır. Enflasyon yüzde 25’ler seviyesindedir. Enflasyon yüzde 8’ler civarındayken Taşeronlara belirlenen ücret artış rakamlarının 2020’ye kadar devam ettirilmesi mümkün değildir."

2019-2020 TAŞERON MAAŞ ZAMMI ZORUNLUDUR

Öz, “Yaşamakta olduğumuz ekonomik kriz sebebiyle çalışanların satın alma gücü azalmıştır. Enflasyon yüzde 25’ler seviyesindedir. Enflasyon yüzde 8’ler civarındayken belirlenen ücret artış rakamlarının 2020’ye kadar devam ettirilmesi mümkün değildir. Taşeron şirketlerden kadroya geçenlerin büyük bir bölümü asgari ücret düzeyinde ücretle çalışıyorlar. Hükümetin, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Öz, bu çerçevede konunun, taraflar arasında kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve protokolü veya kamu çerçeve protokolü ile ele alınarak düzenlenmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

“ASGARİ ÜCRET BEKLENTİLERİ KARŞILAMALI”
Asgari ücret belirlenirken işverenlerin pozisyonlarından ziyade, işçinin ve ailesinin durumunun dikkate alınması gerektiğini belirten Öz, “Asgari ücret, yüksek döviz, yüksek faiz ve enflasyon dikkate alınmak suretiyle belirlenmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum