Taşeronda Yüzde 70 Mağduriyeti Devam Ediyor

Taşeronda Yüzde 70 Mağduriyeti Devam Ediyor

Taşeronda Yüzde 70 Mağduriyeti Devam Ediyor

Yaklaşık 10 yıldır kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sağlıkçı laborant, mr görüntüleme ve yemekhane çalışanları, şöförler, KHK da yayınlanan %70 personel gideri engeline takılarak haksız yere kadro dışı bırakıldı. Fakat diğer taraftan 1 gün çalışanlar kadroya alındı.

Peki bu %70 engeli ne demek?

İhaleler her alanda aynı statüde yapılırken 2014 yılında bir değişikliğe gidildi ve bazı ihalelerin türü değişti. Buna göre örneğin Sağlık alanında laboratuvar hizmet alımı yapan kurumlar , laboratuvara gelen cihazlarla birlikte personelleri de ihale kapsamına soktu. Daha önceden personeller ayrı değerlendirilirken , ihale bedeline personelleri de ekleyerek laboratuvar cihazları gibi gösterildi. Sonra KHK da çıkan bir yasa dedi ki yapılan ihalenin giderinin %70'ini personel giderleri oluşturuyorsa bu personele dayalı ihaledir. %70'in altında kalıyorsa bu personele dayalı ihale değildir.

Şuan bir laboratuvarı örnek verecek olursak , yıllık laboratuvar gideri yaklaşık 4 milyonu buluyor. Personelin giderini hesaplayacak olursak 12 personel çalışsa ayda sigortaları ile birlikte 2500 tl den hesaplarsak yıllık toplam personel gideri 400 bin tl yi bile bulmuyor. Neredeyse personel gideri %5 %6 larda kalıyor.

İŞSİZ SAYISI 3 MİLYON 531 BİN KİŞİYE ULAŞTI
Sömürüden kurtulmak istiyorlar

Bu haksızlığın son bulmasını isteyen % 70 mağdurları firmaların sömürüsünden kurtulmak istiyor. Bu şekilde çalışan 10 binlerce çalışan bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini ve hakettikleri kadronun verilmesini istiyor. Düşük ücretle asıl işi yapan % 70 mağdurları yıllardır aynı kurumlarda aynı işi yapan kadrolu memur ve işçilerden farklı bir statüde 2. sınıf muamele görüyor. Bu haksızlığın son bulmasını ve son olarak KİT'lere verilen kadronun bir an önce kendilerine de verilmesini isteyen % 70 mağdurları seslerini duyurmaya çalışıyor.

TÜRKİYENİN EN AKTİF TAŞERON GRUBU -->>> TIKLAYINIZ

TÜRKİYENİN EN AKTİF TAŞERON SAYFASI --->>> TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.