TAŞERONDA YÜZDE 70 TEPKİSİ!

TAŞERONDA YÜZDE 70 TEPKİSİ!

TAŞERONDA YÜZDE 70 TEPKİSİ!

Taşerona kadro sürecinde sona yaklaşılırken, kapsam dışında tutulan işçilerin tepkisi devam ediyor. Özellikle, yüzde 70 kriterine takılan işçilerden büyük tepki var. İşçiler kendilerine de kadro verilmesini istedi.

Taşerona kadro sürecinde bir çok işçi de mağdur oldu. Bu işçilerin başında ise yüzde 70 kriterini takılan çalışanlar geliyor.

Yüzde 70 kriteri nedir?

Kamu İhale Genel Tebliği’nin 78. Maddesine göre bir ihalenin “personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı” sayılması için üç şart aranıyor: 1) ihale konusu işte çalıştırılacak personel sayısının ihale dokümanında belirlenmesi, 2) personelin çalışma saatlerinin tamamının idare için kullanılması, 3) yaklaşık maliyetinin en az yüzde 70’lik kısmının asgari işçilik maliyeti ile varsa ayni yemek ve yol giderleri dâhil işçilik giderinden oluşturması. Bu üç şart mevcut değilse ihale, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalesi sayılmıyor. Özellikle “en az yüzde 70 işçilik maliyeti koşulu” nedeniyle, birçok ihale bu kapsama girmiyor. Bu kapsama girmeyen ihalelerde çalışan taşeron işçilere de kadro yolu kapanıyor. İşte binlerce işçi, bu kapsama girdiği için kadro alamadı. Bu durumdaki kişilerde yüzde 70 mağduru taşeronlar olarak anılıyor.

İşte o mağdurlardan gelen bir mesaj:


20 Mart 2018 
'18 yıldır sağlık bakanlığı na bağlı hastanede taşeron olarak çalışmaktayım% 70 sınırı nedeniyle kadro almadım benim gibi yaklaşık yüz çalışan mağdur var kadroya alınan mahkum hükümlü bile var suçumuz ne bilmiyoruz bizim emeğimiz yok sayılmasın bizlere de kadro verilsin sayın devlet büyüklerim saygılarımla.'

ARTIK TAŞERONLAR BURADA TOPLANIYOR TIKLA SENDE ARAMIZA GEL!

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum