Taşerondan Kadroya Geçemeyen İşçilere Son Dakika Gelişmeleri

Taşerondan Kadroya Geçemeyen İşçilere Son Dakika Gelişmeleri

Taşerondan Kadroya Geçemeyen İşçilere Son Dakika Gelişmeleri

TAŞERONDAN KADROYA GEÇEMEYEN İŞÇİLERE YENİ GELİŞMELER

Taşerondan kadroya geçemeyen işçiler için yeni gelişmeler!

2018 yılında yaklaşık yapılan düzenleme sonrası 900 bin işçi kadroya geçiş yaptı. 90 günlük süre sonucunda kamu kurumlarında taşeron sistemi tamamen kaldırıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yürüttüğü çalışmaların sonucu kamu kurumu sürekli işçi kadrolarına alınan işçiler için haklarında iyileştirmelerde devam ediyor. Bunun yanı sıra KİT'lerde 50 bin çalışan için kadro alamadı.

TALEPLER YAKIN ZAMANDA İLETİLECEK!

Kadro alamayan KİT ve Belediye işçileri için yeni gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz. Hak İş Sendikası bu konu üzerinde yeni bir açıklama yaptı. Adana İlinde Sendikaların toplantısında ortak bir açıklama geldi. HAK İŞ Sendikasında yapılan açıklamada 2018 yılında taşerondan kadroya geçen 1 milyona yakın çalışan için kadroya geçiş sağladıklarını aktardı. Hak İş Sendikası geçtiğimiz haftalarda KİT işçilerinden aldıkları dilekçeleri gerekli makamlara iletileceği müjdesini verdi. Bilindiği gibi Hak-İş Sendikası Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Kamu İktisadi Teşekküllerinde görev yapan işçileri talepleri Sendikaya iletmişti. Yazılı talepler kısa bir süre sonra Bakanlıklara ve Cumhurbaşkanlığına gönderileceğini kadroya geçiş için çalışmaların devam edileceği aktarıldı.

YENİ GELİŞMELER!


Kadro alamayan taşeron işçilerin kadroya geçiş hakkındaki yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz 

TEDAŞ, EÜAŞ ve TEİAŞ'ta taşeron işçi statüsünde çalışan 4 bin 278 kişi, kurumlarında sürekli işçi kadrolarına atanmak için Cumhurbaşkanlığına dilekçe gönderdi.

Kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınmasını sağlayan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) dışında kalan kamu iktisadi teşebbüslerindeki (KİT) taşeron işçiler, kadro taleplerini dile getirmeye devam ediyor. 

KİT kapsamında yer alan TEDAŞ, EÜAŞ ve TEİAŞ'ta taşeron statüsünde çalışan ve Tes-İş Sendikasına üye toplam 4 bin 278 işçi, "asıl işi" yaptıkları gerekçesiyle çalıştıkları kurumlarda sürekli işçi kadrolarına atanmak için Cumhurbaşkanlığı makamına dilekçe gönderdi.

Kadro taleplerini içeren dilekçelerini Tes-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Nakif Yılmaz, Eşref Erden ve Fatih Tülek vasıtasıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına da ileten işçiler, iş güvenceli bir gelecek istediklerini ifade ettiler.

"Taşeron düzenlemesinin eksik ayağının tamamlanmasını istiyoruz"

Tes-İş Sendikası yöneticileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, KİT'lerde asıl işi yapıp kadro bekleyen yaklaşık 80 bin işçi olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu işçilerin yaklaşık 5 bini bizim iş kolumuzda. Üyemiz olan bu işçiler, haklı kadro taleplerini dilekçeye dökerek bize ulaştırdılar. Cumhurbaşkanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı makamlarına hitaben yazılan bu dilekçeleri biz de posta yoluyla ilgili makamlara gönderdik. Üyelerimizle birlikte daha önce üst düzey hükümet yetkililerince verilen kadro sözünün yerine getirilmesini ve taşeron düzenlemesinin eksik ayağının tamamlanmasını istiyoruz."

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum