Taşeron'dan Kadroya Geçen 696 KHK'lı işçilerin Zorunlu Emekli Edilmesi

Taşeron'dan Kadroya Geçen 696 KHK'lı işçilerin Zorunlu Emekli Edilmemesi için TBMM dilekçe komisyonuna dilekçe , faks ve mail çekiyor.

Taşeron'dan Kadroya Geçen 696 KHK'lı işçilerin Zorunlu Emekli Edilmemesi için TBMM dilekçe komisyonuna dilekçe , faks ve mail çekiyor.

KONUYLA İLGİLİ YOUTUBE KANALIMIZDA VİDEOMUZ

Çalışma hayatına ilişkin 4/d işçiler adına güncel ve doğru hukuki bilgiler için lütfen aşağıdaki linkten Youtube kanalımıza abone olun BURAYA tıklayınız

işte dilekçe metni:

KONU:

696 Sayılı KHK ile Sürekli İşçi Kadrolarına Geçirilen İşçilerin Görev, Meslek Kodu Değişikliği ve Zorunlu Emeklilikleri Hakkında
01.04.2018 tarihinde 696 sayılı KHK ile sürekli işçi kadrosuna alınan işçilere uygulanan ve Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan en son sona erecek olan toplu iş sözleşmesi 31.10.2020 tarihinde sona ermiştir. 01.11.2020 tarihinden itibaren iş kolları değişmiş, asıl iş kollarına geçişlerimiz sağlanmıştır. Bununla birlikte yetkili sendikaya üyeliklerimizi yapıp ilk defa toplu iş sözleşmesine dahil olduk.
696 sayılı KHK’nın 127 maddesi ile 375 sayılı KHK’ a eklenen geçici 23. Maddesinin birinci fıkrasının beşinci alt bendinde “…Sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırıldıkları teşkilat ve birimlerde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilebilir. Bunların istihdam süreleri hiçbir şekilde sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazandıkları tarihi geçemez…” şeklindeki hükmüne göre, 01.04.2018 tarihinden sonra kadroya alınan işçiler; hem fiilen yaptığı işten dolayı görev değişikliği, meslek kodu değişikliği yapamıyor hem de emekliliklerini hak ettikleri tarihte zorunlu olarak emekli edilmektedir. 696 sayılı KHK ile sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçiler dışındaki sürekli işçi kadrosunda bulunan işçilerin böyle bir sorunu bulunmamaktadır.
Malumunuz olduğu üzere, işçi olarak çalışanlar için zorunlu emeklilik kanunlarla kısıtlanmamıştır. Ayrıca Anayasanın 10.maddesinde öngörülen eşitlik ilkesi, hukuksal durumları aynı olanlar için söz konusudur. Eşitlik ilkesinin amacı, aynı durumda bulunan kişilerin yasalarca aynı işleme bağlı tutulmalarını sağlamak ve kişilere yasa karşısında ayrım yapılmasını ve ayrıcalık tanınmasını önlemektir. Bu ilkeyle, aynı durumda bulunan kimi kişi ve topluluklara ayrı kurallar uygulanarak yasa karşısında eşitliğin ihlali yasaklanmıştır. Eşitlik ilkesinin idare hukuku bakımından doğurduğu sonuçlardan biri Anayasada yer alan açık düzenleme uyarınca idari işlemlerin kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak tesis edilmesi gerekliliğidir.
375 sayılı KHK’nın geçici 23. Maddesinin beşinci bendi , 5510 sayılı kanunun 102. maddesi birinci fıkrası “n” alt bendi ve 4857 sayılı iş kanunun  “Çalışma Koşullarında Değişiklik ve İş Sözleşmesinin Feshi” başlıklı 22. Maddesi ile de çelişmektedir.
Sadece 696 sayılı KHK ile sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçilere uygulanan 375 sayılı KHK’nin geçici 23. maddesinin beşinci bendinin, tarafınızca iptal edilmesi konusunda gereğinin yapılmasını arz ederiz.

                                                                  696 Sayılı KHK İle Sürekli İşçi Kadrosuna Geçirilen İşçiler

Çalışma hayatına ilişkin 4/d işçiler adına güncel ve doğru hukuki bilgiler için lütfen aşağıdaki linkten Youtube kanalımıza abone olun BURAYA tıklayınız

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum