Taşerondan Kadroya Geçen 900 bin Kamu işçisine Kanuni Düzenleme Şart

Taşerondan Kadroya Geçen 900 bin Kamu işçisine Kanuni Düzenleme Şart

Taşerondan Kadroya Geçen 900 bin Taşerona Kanuni Düzenleme Şart

Teklifte kamu işçileri dışında taşerondan kadroya geçen 4/D'li sürekli işçileri ilgilendiren bölümleri ayrı ayrı olarak inceliyoruz. Teklif 20 madde ve 4 sayfadan oluştuğu için bir çok düzenleme öngörülmektedir. Bunları farklı haberlerimizde sıra ile inceleyeceğiz.

İlk olarak tekliften (Kamu işçilerinin TİS hükümlerinden) taşerondan kadroya geçen işçilerin faydalanabilmesi için öngörülen düzenleme maddesini inceleyelim.

Taşeron şirketlerden sürekli işçi kadrosuna geçen işçiler için Hak-İş'in Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi teklifinin 9. maddesinde daimi işçi kadrosuna geçirilen alt işveren işçilerinin durumu yer aldı. Hak-İş'in teklifinde 'kanuni düzenleme yapılarak' verdikleri mevcut TİS teklifine taşerondan kadroya geçen işçilerinde dahil edilmesi istendi.

Burada kadroya geçen işçilerin TİS teklifinden yararlanabilmeleri için kanuni düzenlemenin yapılmasının gerekliliği işaret edilmiştir. Çünkü taşeron şirketlerden kadroya geçen işçiler 696 sayılı KHK hümümlerine göre sürekli işçi kadrosu ve belediye şirket işçiliğine geçtikleri için hukuki olarak KHK'da yer alan hükümler tabiler. Bunların değiştirilmeside kanuni bir düzenleme ile gerçekleşebilecektir.

Hak-İş'in teklifinin bu bölümünün kabul edilmesi halinde taşerondan kadroya geçen işçiler için tekrar bir kanuni düzenleme yapılacak ve sonrasında TİS hükümleri kadroya geçen işçiler içinde geçerli olacaktır.

696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin uygulamadan kaynaklı bütün problemlerin giderilmesi için ilgili Bakanlıklarda komisyonların kurulmasıda istenmektedir.

Teklifte yer alan madde şöyle:

"9. MADDE: DAİMİ İŞÇİ KADROSUNA ALINAN ALT İŞVEREN İŞÇİLERİNİN DURUMU

Bu sözleşme ile 696 sayılı KHK kapsamında daimi işçi kadrolarına geçirilen işçiler hakkında kanuni düzenleme yapılarak, işyeri/işletmede geçerli toplu iş sözleşmesi kapsamında işbu çerçeve anlaşma protokolü ile belirlenen ücret, sosyal yardım ödemeleri ve idari maddeler aynen uygulanır.
- 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin 2019-2020 yılında almış oldukları yüzde 4+4 ücret zamlarının Kamu çerçeve protokol sözleşmesinde revize edilerek oluşan enflasyon farkları ile refah payından yararlanır.
Bu kapsamda kadroya geçirilen işçilerin, kadro karşılığı unvan ve görev tanımları yapılır, ayrıca yapılan bu tanımlama Bakanlığın elektronik personel sistemine uyarlanarak, toplu iş sözleşmesindeki maaş ve özlük haklarına kavuşturulurlar.
- 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin uygulamadan kaynaklı bütün problemlerin giderilmesi için ilgili Bakanlıklarda komisyonların kurulması gerekmektedir."

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.