Taşerondan Kadroya Geçenler Farklı Kurumlara Geçiş Yapabilir mi?

Taşerondan Kadroya Geçenler Farklı Kurumlara Geçiş Yapabilir mi?

Memurlarahaber.com.Taşerondan Kadroya Geçenler Farklı Kurumlara Geçiş Yapabilir mi?

Taşaron düzenlemesi ile kadroya geçiş yapan işçileri sürekli işçi statüsüne geçişi sonrası başka kurumlara naklen atanabilir mi atanamaz mı?

İKİ FARKLI GÖRÜŞ!
 
Daha önce 15 TEMMUZ 2018 DE ÇIKARILAN 696 sayılı KHK düzenlemesinde sürekli işçi düzenlemesinden yararlanan işçiye 703 sayılı KHK'nın 221. maddesi ile  emsal haber gelmişti
703 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname düzenlemesinde Madde 221'e göre Başbakanlıkta taşeron işçi olarak çalışan işçiler  Devlet  Personel Başkanlığınca 1 ay içerisinde kadrolarıyla birlikte atanmaları gerçekleşecek. 9 Temmuz tarihinde yayımlanan KHK'da Başbakanlığıkta taşeron şoförler yüzde yetmiş işçilik maliyetlerinden dolayı kadro alamayan taşeron işçilerin sürekli işçi statüsüne geçişi sağlanacak ve kamu kurumlarına 1 ay içerisinde atanacağı düzenlendi.

Bu düzenmele diğer kamuda taşerondan kadro alan işçilerin başka kurumlara geçişinde emsal niteliği taşıyağı görüşü ağırlık kazandı.

BİR DİĞER GÖRÜŞ:

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin taşeron personelin işçiliğe geçtiği geçici 23. Maddesi:

"Sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilebilir. Bunların istihdam süreleri hiçbir şekilde sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazandıkları tarihi geçemez. Özel güvenlik görevlilerinden bu madde kapsamında geçiş işlemleri yapılanlar, 5188 sayılı Kanun hükümlerine de tabi olmaya devam eder.

Diğer kanunların bu maddeye aykırı hükümleri uygulanmaz."

Yukarıdaki kanunda, taşerondan sürekli işçi kadrolarına geçirilenlerin çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edileceği düzenlenmiş. Bu nedenle kadroya geçen işçilerin diğer kurumlara geçişleri sendika devriyle ilgili gözükmüyor.

Sonuçta işçilerin kurumlar arası geçişinin kanun düzenlemesi ile mümkün olabileceğini düşünüyoruz.

TÜRKİYENİN EN AKTİF TAŞERON GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.