Taşeronlar En Az 316 - 500 TL  İkramiye Alacak

Taşeronlar En Az 316 - 500 TL İkramiye Alacak

Taşeronlar En Az 316 - 500 TL İkramiye Alacak

Taşeronlar en az 316 tl, 4.000 tl'den fazla maaş alanlarda ikramiyeler 500 liranın üzerine çıkabilecek.

 Binlerce kişinin gözü taşeron tediye ikramiye ödemelerine çevrildi. Kamuda çalışan işçi statüsündeki kişilere devlet her yıl 52 günlük ilave tediye (ikramiye) ödemesi yapıyor. Bu tutar da alınan maaşa göre 2500-4500 lira arasında değişiyor. Peki Taşeron belediye işçileri ikramiye ne zaman alacak? Taşeron işçilere tediye ödemeleri ne kadar olacak? Kadroya geçen taşeron işçi zamları ne kadar? İşte detaylar…

Taşeron Son Dakika! 2019 Taşeron işçi tediye (ikramiye) ödemeleri Görmek için buraya tıklayınız

85 Bin Taşeron İşçiye Kadro Müjdesi! Tıklayınız

Taşeronların İkramiye ve Tediye Mağduriyeti tıklayınız

HANGİ TAŞERONLARA TEDİYE ÖDENMEYECEK ADLI HABERİMİZ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Tutanak Yiyen Kadrolu Taşeron İşçi İşten Atılabilir! GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

YARGITAY KARARI

2018 yılında taşeron işçiler kadroya geçirilmiş ve yıllık olarak ilave tediye alacakları da kayıt altına alınmıştı. İlk ödemeler 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilmişti.Ancak belediye şirketlerinde durum biraz farklı işlemiş ve yıllık tediye miktarları 5+5 gün olarak belirlenmişti. Buna rağmen bazı belediye şirketleri tediyeleri ödememekte ısrar etmişti. Yargı tarafından verilen kararlar sonrasında işçiler umutlanmış ve tediyelerini almaya başlamıştı.


4/D kapsamında olan sürekli işçiler Ocak ve Temmuz aylarında ikramiyelerini almaktadırlar. Bu kapsamda ilk ikramiyelerini geçtiğimiz ay almışlardı. Belediye şirketlerinde çalışan işçiler ise Nisan ve Ekim aylarında ikramiyelerini alacak. Yapılan hesaplamalara göre taşeron işçiler en az 316 lira ikramiye alacak. Brüt maaşa göre ikramiye miktarları değişiklik gösterecek.

İKRAMİYE NE KADAR OLACAK?

4 bin liradan fazla maaş alanlarda ikramiyeler 500 liranın üzerine çıkabilecek.Bazı belediye şirketlerinde ikramiyelerini alamayan işçiler mahkemelere başvurarak haklarına kavuşabilir.

Zira bazı şirketler bu tediyeleri ödemekten çekinmektedirler. Ancak daha önce mahkemeler tarafından verilen kararlar emsal olarak gösterilerek ödemeler gerçekleştirilebilir.Bu konuda başvuruların usulüne uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi haklara en kısa süre içerisinde ulaşılmasını da sağlayacaktır. Dolayısıyla hukuki destek alınması ve kısa süre içerisinde başvuruların ilgili mercilere yapılması gereklidir. 

Taşeron belediye işçileri ikramiye ne zaman alacak?

52 GÜNLÜK ÖDEME

Aylık 26 günlük çalışma üzerinden toplam 52 günlük ilave tediye, Cumhurbaşkanı kararnamesi ile belirlenen tarihlerde yapılıyor. Bu yıl ilk taksit ödemesi 31 Ocak’ta yapılırken, ikinci taksit de 31 Mayıs’ta yapılacak. Ancak belediye kadrolarına geçen taşeronların çoğu ilave tediye alamadı. Buna karşılık kamu kurumlarına geçen taşeronlara 4 taksitte ilave tediye ödendi. Bu nedenle belediyedeki taşeron işçiler, haklarını yargı yoluyla aramaya başladı. Antalya Bölge İdare Mahkemesi (BAM) 9’uncu Hukuk Dairesi ile Yargıtay 9’uncu Hukuk Dairesi’nin verdikleri son kararlar işçileri yeniden umutlandırdı.

4D Taşerona 2020'ye Kadar Uygulanacak Toplu İş Sözleşmesinin Ek Ücretleri ve Zamları GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum