Taşeronlar İçin Çok Önemli Açıklama Geldi

Taşeronlar İçin Çok Önemli Açıklama Geldi

Taşeronlar İçin Çok Önemli Açıklama Geldi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu Açıklaması. 25 Nisan 2016 Tarihinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu devam ederken bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre Bakanlar Kurulu ‘na ara vererek sözlerine başlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş “Kilis ili ülkemizin en küçük ili olmasına rağmen birçok Suriyeli mülteci kardeşimize kucak açmıştır” dedi. Kilis ili kendi nüfusu kadar mülteciyi barındırdığını belirten Kurtulmuş terörle mücadelede kararlılıkla süreceğini anlattı. Kurtulmuş 18 Ocak ‘tan beri 46 roketin ile düştüğünü belirtti.

Bakanlar Kurulu 4 başlık altında toplandığını belirten Kurtulmuş “Birinci konu ilave askeri tedbirlerinin alınması” dedi. İkinci tedbir ise “Ekonomik destekler” oldu. Bu süreçte zarar görenlerin zararlarının karşılanması. Kilis ilinde Valiliğin belirlediği istihdamların 9 aya çıkarılması ve 5 milyon + 5 milyon Valilik bütçesine ödenmesi. Üçüncü başlık ise “sosyal destek programları” bir ile 46 roketin düşmesi ilde önemli bir probleme neden olmuştur. Bütün Bakanlıkların Kilis halkının yanında olacağı belirtildi. Dördüncü tedbir ise “sağlık alanında tedbirlerin alınacağı” bildirildi. İlave sağlık personelleri ile zırhlı ambulanslar Kilis iline gönderilecek.

Sözlerine devam eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş “üçüncü konumuz ise alt işverenler tarafından çalıştırılan taşeron işçilerin kamuda istihdamı için 720 bin işçinin kamu güvencesi"ne alınacağını belirtti. 1 Kasım 2015 tarihinden önce çalışanları kapsayacağını belirten Kurtulmuş her kurumun kendi sınavını yapacağını belirtti.

720 Bin kişinin halen çalıştığı işlerde çalışmaya devam edeceğini ve Özel Sözleşmeli pozisyonda istihdam edileceğini bildirdi. Burada taslağın hazırlandığını tüm detayları açıklayamayacağını ve taslağı TBMM ‘ye gönderildiğini bildirdi.

Türkiye Milli Tenisçisi Çağla Büyükakçay ‘ı tebrik ederek sözlerini tamamladı. Soru cevap bölümüne geçen Kurtulmuş taşeron işçilerle ilgili soru sormak isteyen gazetecinin sorusuna cevap verdi: Taşeron işçiler kamu güvencesinde olacak, izin ve tazminat hakkı olacak fakat devlet memuru olmayacaklarının altını çizdi. Kamu Personeli Alımı haber sitesi olarak taslak TBMM ‘ye ulaşır ulaşmaz sizlere sunacağız.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.