Taşeronlar için meclisten büyük destek

Taşeronlar için meclisten büyük destek

Taşeronlar için meclisten büyük destek

,Flaş Taşeron desteği

696 sayılı KHK ile taşeron şirketlerde çalışırken kamuda kadro bulan taşeronların en büyük sıkıntısı iş sözleşmesi. Geçerli sözleşmeleri ile zamları ve sosyal hakları yetersiz olan taşeronlar toplu sözleşme istiyor.

Taşeronlara Meclisten destek CHP‘li Barut’tan geldi.

Kadroya geçen taşeronlar ile ilgili mecliste konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Adana Vekili Ayhan Barut, taşeron işçilerin toplu sözleşme talebine kimsenin olumlu yanıt vermediğini, bu işçilerin kadroya alındığını ama 2020 yılının ekim ayına kadar toplu sözleşme imkanından faydalanamadığını belirtti.

Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik dar boğazda taşeron maaşlarının da eridiğine dikkat çeken Barut, alınan ücret ile aileye bakmanın da giderek zorlaştığına dikkat çekti.

GEREKEN YAPILSIN

Sürekli işçi statüsüne alınan ama talepleri karşılanmayan işçilerin taleplerinden bahseden Barut, taşeronların toplu iş sözleşmesine dahil edilmesi için harekete geçilmesi gerektiğini belirtirken, işçilere ayrıca yol, yemek ve yakacak yardımı yapılmasını, izin ve ikramiye için de ayarlamalar yapılmasını mecliste istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum