Taşeronlar kadroya Geçiyor

Taşeronlar kadroya Geçiyor

Taşeronlar kadroya Geçiyor

TBMM Başkanlık Divanı katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet tarafından bir kanun teklifi verildi. Verilen kanun teklifinde taşeron işçi statüsünde çalışan tüm işçilerin kadroya geçirilmesi istendi.

Kanun teklifi yasalaşırsa, kamuda kadroya geçemeyen taşeron işçisi kalmayacak.
 
Bu kanun teklifi hakkında TBMM Başkanlık Divanı katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet bir açıklama yaparak taşeron işçilerin kadırıldığını iddia etti.
Fatma Kaplan Hürriyet'in açıklamaları ise şöyle oldu:

Hürriyet yaptığı açıklamalarında 24 Aralık 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile bir milyona yakın işçinin sürekli kadro verilmesi yönünde düzenleme yapıldığını, ancak yüzbinlerce taşeron işçisinin yaşadığı mağduriyetin devam ettiğini vurguladı.

"Anayasa’ya, hukukun temel ilkelerine ve sosyal diyalog anlayışına aykırı olarak hazırlanan 696 sayılı KHK, taşeron işçilerin kadro sorununu çözmemiştir. Bu kararname yeni sorunlar, eşitsizlikler, adaletsizlikler ve haksızlıklar yaşanmaktadır. Bu düzenleme ile KİT’ler, özel bütçeli kuruluşlar, sosyal tesisler, yapım ihaleleri, danışmanlık, çağrı merkezi ve hastane bilgi yönetim sistemi ihalelerinde çalıştırılan taşeron işçiler tamamen dışarıda bırakılmıştır"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum