Taşeronlar Maaş alamayınca isyan etti İş Bıraktı

Taşeronlar Maaş alamayınca isyan etti İş Bıraktı

Taşeronlar Maaş alamamaktan isyan etti İş Bıraktı

Taşeronlar zaten az maaş almaktan yakınırken birde üstüne maaşlarını da alamıyorlar

Noya Elektrik firmasının alt taşeronu Tosunlar Elektrik firması işçileri, günlerdir maaşlarını alamadıkları için şantiye içinde Salı gününden beri iş bırakma eylemi yapıyor.

Aşçıoğlu firması tarafından inşa edilen Retro-9 projesinde elektrik taşeronu olarak çalışan Noya Elektrik firmasının alt taşeronu olan Tosunlar elektrik firması işçileri, bir süredir maaşlarını alamıyorlar.

Sigortaları ve maaşları Noya Elektrik tarafından ödenen işçilerin, primlerini alt sınırdan ödemek için önce asgari tutar banka hesabına yatırılıyor. Ardından işçilerin anlaştıkları maaştan asgari tutar çıkarıldığında, geriye kalan ücret ve mesailer ise bir gün sonra banka hesaplarına yatırılıyor. Ayrıca işçilerin 20 günlük çalışma ücreti Noya Elektrik tarafından firmanın kasasında tutuluyor. Bu durum da hesaba katıldığında iki aydan beri hiç maaş alamayan işçiler var.

İŞVEREN TEMSİLCİLERİ, HAK ARAYAN İŞÇİLERİ OYALIYOR

Noya firmasının kendi bünyesindeki işçilerine Temmuz maaşları yatırılırken, alt taşeron olan Tosunlar firması işçilerine yatırılmaması nedeniyle işçiler bayram tatilini parasız geçirmek zorunda kaldılar. Tosunlar Elektrik ve Noya Elektrik firması patronları ve diğer yöneticileri tarafından sürekli oyalandıklarını fark eden işçiler, Salı gününden beri iş bırakıyor.

Ayrıca Retro-9 projesinde maaşlarını alamayan başka firmaların da işçileri olduğu bilgisi geldi. Direnişteki işçiler maaşlarını alamayan diğer işçilerin de iş bırakma eyleminin bir parçası olmasını ve kamuoyunun da bu sürecin takipçisi olması gerektiğini düşünüyor.

Patron temsilcileri, işçilere eylemlerini sona erdirmesini söylese de, işçiler tüm ücretler ödenmedikçe iş bırakma eylemini sonlandırmayacak. 

Taşeronlar Maaş alamamaktan isyan etti İş Bıraktı

soL Haber, Noya Elektrik yetkililerine ulaşamazken, mağdur işçilerin muhatabı olan TSN Tosunlar Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti. yetkilisi Oğuzhan Tosun bir açıklama yaptı. 

Habere konu ücretlerin ödenmediği bilgisini teyid eden açıklama şöyle:

"Aşçıoğlu Retro 9 şantiyesi hakkında yapmış olduğunuz haberin çarpıtılarak yazılmış olduğunu, yazılanların herhangi araştırma yapılmadan, sadece işçiyi dinleyerek yazıldığını ve ‘maaşların ödeme gününden itibaren 11 gün geç verilmesi’ dışında doğruyu yansıtmadığını bildirmek isteriz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.