Taşeronlara YAŞ SINIRI Müjdesi!

Taşeronlara YAŞ SINIRI Müjdesi!

Taşeronlara YAŞ SINIRI Müjdesi!

Taşeron işçilerin yaş sınırları kalkıyor.

Taşeronlara yaş dan güzel haber

Taşeron işçilerin sözleşme oluşturmaları adına emekli olmayan ve 65 yaşını aşmaması yeterli olacaktır. Yeni yapılacak olan düzenlemelerle yaklaşık 720 bin taşeron işçi, üç yıllı sözleşme imzalıyor.

Kadroya alınacak olan taşeron işçiler emekli duruma gelinceye çalışma garantisi elde ediyor.Taşeron işçilerinin çalışma süreleri sosyal güvenlik kurumları içerisinde emekli aylığı almaya hak kazanılan zamana kadar oluyor.

Taşeron işçileri sadece devlet memurluğu ile bir araya gelmeyen suçlar işleme durumunda işten çıkarılıyor. Eski düzenleme uygulamalarında üç yıllık sözleşme yenileme dönemi geliyor.


Yaş Sınırı Kalkıyor Taşeron işçilerin kadroya alınması için sadece 65 yaşını doldurmamak gerekiyor. Bununla beraber kişilerde emekli olmamak şartı aranıyor. Eski yapılan kanun içerisinde 35 yaş üzerinde taşeronda kadroda yer almıyordu. Artık bu değiştirildi.

Yazılı ve sözlü sınavdan geçen kişiler için ayrı ayrı pozisyonlar veriliyor. Özel sözleşmeli personel sisteminde çalışan kişiler devlette 4-C'lilerin haklarından yararlanabiliyor. Taşeron işçiler sözleşmeli personel çalıştırmalarına dair hükümlerine tabi olmuyor. Yeni bir sözleşmeli personel sistemi yapılıyor. Bu model üzerinde personelin seçiminde aranılacak şartlar ve uygulanmak istenen sınav ve üç yılı geçmemek üzere uygulanacak olan sözleşme süreleri ve diğer konular Bakanlar Kurulu tarafından belirleniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.