Taşeronlardan Cumhurbaşkanlığına Dilekçe!

Taşeronlardan Cumhurbaşkanlığına Dilekçe!

Taşeronlardan Cumhurbaşkanlığına Dilekçe!

Bazı işçilerin kadro alarak taşeron işçi iken sürekli işçi kadrosuna geçmelerinin yanında benzer durumlarda çalışan ve eşdeğer iş yapmalarına rağmen kadro verilmeyen taşeron işçilerin mağduriyetleri cumhurbaşkanlığı ve bakanlığa taşındı.

Taşeron işçiler sorunlarını dile getiren bir dilekçe hazırlayarak cumhurbaşkanlığı ve Aile ve Çalışma Sosyal Bakanlığına gönderdiler.

Taşerona kadro düzenlemesi yapıldı ancak pek çok sorunu da beraberinde getirdi. Uygulamada birlik sağlanamayarak bazı kesim taşeronlar kadro alırken, bazı kesim ise kadro dışı kalarak mağduriyet yaşadı. Taşeron işçiler de mağdur olan kesimden sadece birini oluşturuyor.

Yaptıkları hizmetler asıl iş olmasına rağmen kadro alamayan taşeronlar için Tes-İş sendikası tarafından açıklama yapıldı. TEİAŞ, EÜAŞ, TEDAŞ, İLBANK gibi kuruluşlarda çalışan pek çok taşeron işçi aynı sorumluluğa sahip.

Bu taşeronlar ile kadrolu çalışanların iş tanımları aynı olmasına rağmen kadroya alınmadırlar. Aynı sorumlulara sahip olmalarına rağmen, aynı haklara sahip olmayan taşeronlar durumlarını dile getirdi ve kadro istedi. 


İş güvencesi konusunda tedirgin olan taşeron işçilerin iş verimliliği de düşüyor. Aynı işi yapıp, aynı sorumluluklara sahip olmalarına rağmen aynı haklara sahip olamayan taşeronlar psikolojik olarak da yıpranıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulamanın olmadığını ve eşitler arası adaletin sağlanması gerektiğini belirttiler.

Sendika tarafından tüm bu durumların izah edildiği dilekçeler hazırlandı ve cumhurbaşkanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığa gönderildi. Mağdur olan on binlerce kişi için hakkaniyeti sağlayacak olan düzenlemenin bir an önce yapılması istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.