Taşeronların 2019 Maaş Zamlarında Yoğun Trafik

Taşeronların 2019 Maaş Zamlarında Yoğun Trafik

Taşeronların 2019 Maaş Zamlarında Yoğun Trafik

Taşeron işçilerden kadroya geçişi çeşitli nedenlerle gerçekleşmeyenlerin durumu ve kadroraya geçen işçilerin alacakları zam konusunda yaşanan yoğun trafiğe bir yenisi daha eklendi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan kamuda sürekli işçi kadrosuna alınan taşeron işçiler ile başta KİT'ler olmak üzere kapsam dışındaki iş yerlerinde çalışan işçilerin ücret artışıyla ilgili Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.

DÜN 2 FARKLI SENDİKADAN 2 ADIM GELMİŞTİ

Dün Türk-İş'te başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yazı göndermiş ve işçilerin ücretlerine enflasyondaki artış olan en az yüzde 20.30 oranında zam yapılmasını istemişti.

Bu talebin basında yer almasından sonra ikinci gelişme Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'u ziyareti ile gerçekleşti. Arslan yaptığı açıklamada bakanla görüşmesinde kadro alamayan taşeron işçiler ile kadroya geçirilen işçilerin sorunlarının ele alındığını açıklamıştı.

TAŞERON İŞÇİLER FACEBOOK GRUBUMUZA KATILARAK BİZLERİ TAKİP EDİN 

HABER TAŞERON FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDEREK İŞÇİ HABERLERİNİ İLK SİZ ÖĞRENİN

3. AÇIKLAMA BAKAN SELÇUK'TAN GELDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk dün HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı. Mahmut Arslan ile görüşme sonrası bir mesaj paylaşmıştı.Bakan Selçuk mesajında "HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Sn. Mahmut Arslan ile işçi kardeşlerimize yönelik yaptığımız çalışmaları değerlendirdik." açıklamasında bulunmuştu.

BUGÜN 4. AÇIKLAMA VE YENİ ADIM GELDİ

Tüm bu gelişmelerin değerlendirmeleri ve haberleri okunurken bir yeni açıklama da dün Bakan Selçuk'la görüşen Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan geldi.

Mahmut Arslan kadro dışı kalanlar ve KİT çalışanları için kadro talebi ile kadroya geçen işçilerin zam talebi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan:

"Hükümetimizin, el emeğinden başka sermayesi olmayan emekçilerimizi, enflasyon karşısında ezdirmeyeceği kararlılığına dayanarak, taşeron şirketlerde çalışırken sürekli işçi kadrosuna geçen çalışanlar ile halen KİT'lerde çalışıp da kadro alamayan çalışanların enflasyon karşısında korunmasını talep ediyoruz"

HÜKÜMETİMİZİN KARARLILIĞINA DAYANARAK KORUNMA TALEP EDİYORUZ

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Hükümetimizin, el emeğinden başka sermayesi olmayan emekçilerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceği kararlılığına dayanarak, taşeron şirketlerde çalışırken sürekli işçi kadrosuna geçen çalışanlar ile halen KİT'lerde çalışıp da kadro alamayan çalışanların enflasyon karşısında korunmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

KAPSAM DIŞI VE KADROLULAR İÇİN CUMHURBAŞKANINA MEKTUP

Hak-İş'ten yapılan yazılı açıklamaya göre Arslan, kamuda sürekli işçi kadrosuna alınan taşeron işçiler ile başta KİT'ler olmak üzere kapsam dışındaki iş yerlerinde çalışan işçilerin ücret artışıyla ilgili Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.

Mektubunda, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamuda taşeron şirketler üzerinden çalışan işçilerin kadroya geçiş işlemlerinin 2 Nisan 2018 itibarıyla tamamlandığını anımsatan Arslan, şunları kaydetti:

"Kadroya geçen çalışanların ücretleri ve sosyal hakları, 696 sayılı KHK gereğince geçiş tarihinden önce Yüksek Hakem Kurulunca bağıtlanan ve yürürlük süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre, altışar aylık dönemler halinde yüzde 4 olarak belirlenmiştir. Bu ücret zamları ve sosyal haklar, Yüksek Hakem Kurulu tarafından 2016'daki enflasyon verilerine göre belirlenmiş olup, 2018 yılı enflasyonunun yüzde 20,30 olması nedeniyle tekrar gözden geçirilmesinin gerektiğine inanıyoruz."

Çalışanların satın alma gücünün büyük ölçüde zayıfladığını aktaran Arslan, "Hükümetimizin, el emeğinden başka sermayesi olmayan emekçilerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceği kararlılığına dayanarak, taşeron şirketlerde çalışırken sürekli işçi kadrosuna geçen çalışanlar ile halen KİT'lerde çalışıp da kadro alamayan çalışanların enflasyon karşısında korunmasını talep ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İLAVE ÜCRET ARTIŞI TALEBİ

Arslan, ilave ücret artışı konusunda çalışanların çok büyük talep ve beklentilerinin bulunduğunu belirttiği mektubunda, şu ifadelere yer verdi:

"Üyelerimiz, bu talep ve beklentilerini doğrudan sendikalarımıza ve Konfederasyonumuza iletmektedirler. Üyelerimiz bu taleplerini dilekçe göndermek şeklinde demokratik yöntemlerle ortaya koymaktadırlar. Mahalli seçimler sürecinde olduğumuzun altını çizerek, emekçi kardeşlerimizin, bu haklı ve yerinde taleplerine olumlu bir karşılık verilmesinin önemine vurgu yapmak istiyoruz. Bu nedenle, artan enflasyon karşısında eriyen ücretlerimizde ve sosyal haklarımızda en az enflasyon oranında artış yapılmasını yüksek müsaadelerinize arz ediyoruz."

KİMLERE GÖNDERİLDİ

Arslan'ın mektubunu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Jülide Sarıeroğlu ile Lütfi Elvan'a da yolladığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.