"Taşeronların sorunları kadrodan sonra daha da arttı"

"Taşeronların sorunları kadrodan sonra daha da arttı"

"Taşeronların sorunları kadrodan sonra daha da arttı"

Tüm-İş Sendikası ve Kamu Çalışanları Platformu, Şair Nabi Kültür Merkezinde kadro sürecinde oluşan aksaklıklarla ilgili bilgilendirme ve tanışma toplantısı düzenledi.
Taşeron işçilerin yaşadığı sorunları aktaran Tüm-İş Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Kadro alan işçi, yöneticiler tarafından hazmedilemedi. Yani 'Siz kadro aldık diye ne olduğunuzu sanıyorsunuz?' tavrı ile karşılaştı. Bütün illerde maalesef vardiya ile eziyet ediliyor çalışanlara. Gecenin saat 11’inde anneler sokağa bırakılıyor, evinize gidin diye" sözlerini kullandı.
 
BAŞBAKANLARLA GÖRÜŞTÜK
 
Sayın Binali Yıldırım ile, Ahmet Davutoğlu ile görüştük. Taşeron olarak çalışan, alt işveren olarak çalışan, kamuda çalışan arkadaşlarımızın bir kısmı. Tabi şu anda kadro diyoruz, kadrodan da memnun değiliz. Açıkçası bizim beklediğimiz bir kadro değildi. Ama azda olsa bir adım atıldı, vesile olduk, mücadelemizi yaptık ve belli bir noktaya geldik.
 
TAŞERONDA PROBLEMLER DAHA DA ARTTI
 
2 Nisan’dan sonra taşeron işçinin kadro almasıyla, taşeron işçinin problemleri daha da arttı. Çünkü kadro alan işçi yöneticiler tarafından hazmedilemedi. Yani 'Siz kadro aldık diye ne olduğunuzu sanıyorsunuz?' tavrı ile karşılaştı. Bütün illerde maalesef vardiya ile eziyet ediliyor çalışanlara. Gecenin saat 11’inde anneler sokağa bırakılıyor, evinize gidin diye. İlk cinayete kurban gidende Konya’da oldu maalesef. Anlamsız bu mesai yüzünden, 11’de çıkan işçi sabah 7’de tekrar işe istiyorlar. Biz size eziyet ederiz mantığı var. Bu noktada işçinin gerçekten savunmaya, haklarını aramaya ihtiyaçları var. Onun için sahadayız, Urfa’ya da bu yüzden geldik. Burada sorunları dinleyeceğiz ve sıkıntı veren kuruluşlara da gidip kibarca ikazımızı yapacağız” sözlerine yer verdi.
 
TÜM KARDEŞLERİMİZİN KADROYA GEÇMELERİNE VESİLE OLACAĞIZ
 
Tüm emekçi kardeşlerimizin kadroya geçmelerine vesile olacağız ve geçene kadarda mücadelemize devam edeceğiz. Bugün kültür merkezindeyiz ve burası belediyeye ait.
 
BURADAKİLER KADROYA DEĞİL ŞİRKETE GEÇTİ
 
Buradaki çalışanlar kadroya geçmedi. Belediyenin kendi bünyesinde, kendisinin kurduğu bir şirkete geçti. Ama arkadaşlarımızın kadro hakkı, güvenceli çalışsınlar. Bunun için mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
ajansurfa

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.