Tavuğuna Maydonoz Yedirdi

Tavuğuna Maydonoz Yedirdi

Gören Gözlerine İnanamadı: Tavuğuna Maydonoz Yedirdi, Yumurtalar Böyle Çıktı..!!!İNANILMAZ

Gören Gözlerine İnanamadı: Tavuğuna Maydonoz Yedirdi, Yumurtalar Böyle Çıktı Bayramiç ilçesi Bahçelerarası mevkisinde bahçesi olan Gürsel Eskici, iddiasına göre yetiştirdiği maydanozları ezilmeleri nedeniyle pazarda satamayınca arkadaşının tavsiyesi üstüne çiftliğinde beslediği tavuklara yedirdi.

Eskici, ilaveten kaynattığı maydanozun suyunu da tavuklara içirdi.Sularına da maydanoz suyu karıştırmıştı Kaynattığı maydanozun suyunu da tavukların içtiği suya karıştırdı.

Bu denemesinden 10 gün sonra, Eskici’nin 10 tavuğundan biri, maydanoz desenli kahverengi yumurta çıkardı. “Tüm tavuklarımın maydanoz desenli..” Elinde maydanoz desenli 4 yumurta bulunduğunu söyleyen Gürsel Eskici, “Bir dostumdan öğrendiğim ve araştırdığım bu yöntemi maydanozlarla hayvanlarıma uygulamaya başladım. Şu an hali hazırda 4 tane maydanoz deseni olan yumurta var, en yakın tarihte tüm tavuklarımın maydanoz desenli yumurtlayacağını düşünüyorum” dedi.

İlçe merkezi yakınında bulunan çiftliğinde tarım ve hayvancılık ile 30 yıldır uğraşarak geçimini sağlayan Gürsel Eskici, “Ben meraklı biriyim. Sürekli yeni bir şeyler oluşturma hayali ile çeşitli deneyler yaparım. Yıllar önce 220 kilogram ağırlığında kabak ürettim. Daha öncede tavuklarıma göztaşı suyu içirerek mavi renkli yumurta üretmiştim. Seralarımda yetiştirdiğim maydanozları pazarda satıyorum. Pazardan artan maydanozların bir kısmını kaynatarak tavukların içme sularına kattım. Bir kısmını da tavukların yemeleri için kümese bıraktım.

Ayrıca tavuklara sarı buğday da veriyorum. Tavuklarımdan biri bir süre sonra yumurtanın üzerinde maydanoz yaprağı deseni bulunan bir yumurta yumurtladı. Bu yönde tavukları beslemeyi sürdürdüm. Şu ana kadar 10 civarında açık ve koyu renkli yumurta elde etim. Tavukları bu yönde beslemeyi sürdüreceğim” dedi. “Yumurtaları görünce ben de şaşırdım” Eskici’nin elde ettiği yumurtaları görenler ise gözlerine inanamıyor. Hayvanlar ve bitkilerde gelişme sağlamak adına çeşitli çalışmalar yaptığını belirten Eskici, “Hayvanları ve bitkileri seviyorum. Yıllardan beri üretimin içindeyim. Araştırarak veya kendi fikirlerimle bazı çalışmalar yapıyorum.

Bütün tavuklarıma maydanoz suyu içiriyorum. Böyle bir durumun ortaya çıkacağını düşünmemiştim. Maydanoz desenli yumurtaları görünce ben de şaşırdım. Desenli yumurtaların sayısı giderek artacaktır. Yumurtalar büyük ilgi görüyor. Biraz daha birikince satmayı planlıyorum” diye konuştu. Hayvancılık ve bitki üretiminde farklı yöntemler geliştiren Eskici, geçtiğimiz yıllarda da 220 kilogram ağırlığında kabak yetiştirmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.