TBMM'de Flaş Taşeron Çıkışı!

TBMM'de Flaş Taşeron Çıkışı!

TBMM'de Flaş Taşeron Çıkışı!

Milliyetçi Hareket Partisi'nden taşeronları ilgilendiren çok önemli açıklamalar geldi.

Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi, TBMM‘de flaş bir taşeron çıkışı yaptı.  Önceki gün 43 sayılı kanun teklifi görüşmelerinde söz alan MHP milletvekili Mustafa Kalaycı, taşeronların sorunlarına değindi. MHP‘nin taşeronların durumuna eğilmesi konumu nedeniyle ümit yarattı.

Kanun teklifi içinde taşeronların kıdem tazminatı düzenlemesinin yer aldığını hatırlatan Kalaycı, düzenlemenin taşeron firmaların sorunlarına çözüm getirse de, yargıya müdahale niteliği taşıdığını belirtti. Kalaycı, bunun dışında taşeronların pek çok sorunu olduğunu ve bu sorunlara değinilmesi ve çözülmesi gerektiğini belirtti.

 MECLİSTE TAŞERONLARI İLGİLENDİREN DÜZENLEME

Kalaycı, KHK ile kadroya geçiş süreci başlayan taşeronların hepsinin kadroya geçemediğini, KHK’nın tüm taşeronları kapsamadığını ve KİT, 4 Aralık mağdurları, joker olarak çalışanlar, kiralık araç şoförlerinin kapsam dışında kaldığını söyledi.

Yine tüm şartları taşıdığı halde yüzde 70 şartına takılanların da kadro bulamadığını hatırlatan Kalaycı, yine kamuda asıl işlerde çalıştığı halde başta hastaneler başta olmak üzere bilgi işlemci, laborant, tekniker, kimyager, radyolog gibi mesleklerin de kadro bulamadığını söyledi.

Bu çalışanların taşeron olduğu bilindiği halde kadro bulamamasının hiç bir geçerli sebebi olmadığını belirten Kalaycı, MHP olarak hak ve hakkaniyet açısından kadro alamayan taşeronlara da kadro verilmesini, yapılan düzenlemenin tamamına erdirilmesini umduklarını ve talep ettiklerini bildirdi.

Kalaycı son olarak da kadroya geçen taşeronların enflasyon farkı karşısında ezilen maaşlarının da düzeltilmesini talep etti.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.