Teknik Öğretmenlere Teknik Öğretmen Unvanı Verilmesi TBMM'de!

Teknik Öğretmenlere Teknik Öğretmen Unvanı Verilmesi TBMM'de!

Teknik Öğretmenlere Teknik Öğretmen Unvanı Verilmesi TBMM'de!

Teknik Öğretmenlere Teknik Öğretmen Unvanı Verilmesi TBMM'de!

Teknik öğretmenlerin kamuda 'teknik personel' olarak çalışabilmelerinin sağlanması amacıyla 'teknik öğretmen' unvanının ilgili mevzuata eklenmesi amacıyla TBMM’ye sunulan Kanun Teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna gelmiştir. Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in Teknik Öğretmen unvanının ilgili mevzuata eklenmesi amacıyla vermiş olduğu Kanun Teklifi 30 Kasım 2016 günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gelmiştir.

Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet; “Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığına bağlı üniversitelerin Teknik Eğitim Fakültesi mezunları, 657 Sayılı Devlet Memurlarına Kanunu'na göre 'Teknik Hizmetler Sınıfında yer almalarına rağmen 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye unvanları eklenmemiştir. Bu sebepten ötürü kamuda teknik personel olarak çalışamamaktadırlar. Kamuya teknisyen ve tekniker unvanıyla girip daha sonra aldığı 4 yıllık teknik eğitim ile teknik öğretmen unvanı alanlar ise unvanlar tablosunda teknik öğretmen unvanı bulunmadığı için sistem dışı bırakılmıştır.

190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede 'Teknik Öğretmen' unvanının ihdas edilmesi, unvanlar tablosuna 'Teknik Öğretmen' unvanı eklenmesi ve kamu kurum ve kuruluşlarına bu kadroların dağıtılması ile Teknik Öğretmenler kamuda Teknik Personel olarak çalışabileceklerdir.

Kanun ve yönetmeliklerde Teknik Öğretmen unvanının teknik bir unvan olduğu yasal güvence altına alınmış, fakat şimdiye kadar 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye unvanları eklenip kadro ihdası yapılmadığı için kamuda teknik personel olarak çalışmalarının önü açılmamıştır.” gerekçelerini sunmak suretiyle TBMM’ye sunmuş olduğu Kanun Teklifi görüşülmesi amacıyla TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gelmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.