TEOG KALDIRILDI!..

TEOG KALDIRILDI!..

TEOG KALDIRILDI!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TEOG'un kaldırılacağını açıklamasının ardından yeni sistem tartışılmaya başlandı. Milli eğitim Bakanlığı'nda yeni liseye geçiş sistemine ilişkin çalışma grubu oluşturuldu. Yeni sisteme ilişkin bu hafta bakanlık yetkilileri ile özel okul temsilcilerinin bir toplantı yapacağı duyuruldu.

TEOG kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanlığının yerine getirmek üzere üzerinde çalıştığı model şu şekildedir:
- Liseler A,B,C standartlarında statülendirilerek akredite edilecektir.
-A ve B standartlarında akredite edilen liselere, lise geçiş ve yerleştirme programı uygulanacak, C standartında akredite edilen liselere ise adrese dayalı yerleştirme sistemi uygulanacaktır.
-Öğrencilerin liselere geçiş ve yerleştirme sıralamaları belirlenirken;
1-MEB Ölçme ve Değerlendirme Merkezince yeni öğretim programlarında yer alan kazanımlardan ve konulardan hazırlanacak ve çoğunluğu açık uçlu sorulardan oluşan akademik yeterlik testi puanı (Haziran ayında Türkiye genelinde yapılacak),
2-Ortaokul başarı ortalaması,
3-Bilim, matematik,sanat, edebiyat, kültür, spor vb alanlara etkinlik örnekleri 
4-Ulusal ve uluslararası düzeydeki organizasyonlara katılım, üretim ve ürün örnekleri, külüp faaliyetleri, proje çalışmaları vb.
(3 ve 4. Maddelerde belirtilen her bir faaliyet için standart bir puan belirlenecek ve öğrencilere bu puanlar verilecektir).
ağırlıklandırma yapılarak yerleştirme puanı hesaplanacaktır.
Öğrenciler , dört maddede yer alan faaliyetlerini gösteren belge ve ürün örneklerinden oluşan dosyalarla ilgili okullara başvuracak ve yerleştirme buna göre yapılacaktır.
Söz konusu düzenleme MEB te oluşturulan komisyonda görüşülmekte ve belli değişimler yapılarak son hali verilecektir.
Bütün bilgiler ışığında ezcümle Teog'un adı değişecek eski Anadolu ve fen liselerine geçiş sınavı gibi bir formata kavuşacak tek fark ile oda açık uçlu sorular yani iyi okul için yine çalışmalı çocuklarımız...

 DİYARBAKIR YEDİKLİM DERHANELELERİ KURUCUSU MURAT  ŞEHİR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.