TEOG sonuçları açıklandı - Tıkla öğren

TEOG sonuçları açıklandı - Tıkla öğren

TEOG sonuçları açıklandı - Tıkla öğren

BASIN AÇIKLAMASI

 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması çerçevesinde 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilme tercihleri, 31 Temmuz-08 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınmış ve değerlendirme süreci başlatılmıştı.

 

Bu kapsamdaki yerleştirme işlemleri, öğrencilerin yüzdelik dilimlerini gösterir şekilde yayımlanan Yerleştirmeye Esas Puanlarına (YEP) göre gerçekleştirilmiştir. Yerleştirmeye Esas Puana sahip 1 milyon 291 bin 851 8'inci sınıf öğrencisinden, 1 milyon 136 bin 546'sı tercih başvurusunda bulunmuştur.

 

Tercihte bulunan öğrencilerimizden 1 milyon 57 bin 799'u okul kodlarına göre yaptıkları A grubu tercihlerine, 78 bin 447'si okul türlerine göre yaptıkları B grubu tercihlerine ve herhangi bir tercihte bulunmayan 134 bin 788 öğrenci ise, "2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu" esaslarına göre bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilmiştir. Yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2014 tarihinde saat 15:00 itibariyle  e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yayınlanmaya başlayacaktır.

 

Yerleştirme sonrası nakil başvuruları 25 Ağustos 2014 tarihinde başlayıp haftalık periyotlarla 26 Eylül 2014 günü mesai bitimine kadar devam edecektir. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile ilgili kılavuz esaslarına göre, kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir ortaöğretim kurumuna yönelik "yerleştirme nakli" isteğinde bulunmaları halinde başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak nakil işlemleri gerçekleştirilecektir. Resmi ya da özel bütün ortaöğretim kurumları arasındaki nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecektir.

 

Kesin kayıt işlemi tamamlanan fakat bir özel ortaöğretim kurumuna nakil yaptırmak isteyen öğrencilerimizin velileri, ilgili özel ortaöğretim kurumuna şahsen başvuruda bulunmaları halinde kesin kayıt işlemleri yapılacak ve yerleştiği ortaöğretim kurumdan nakilleri e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecektir.

 

Resmi okullar arasındaki "yerleştirme nakil işlemleri" ise veli tarafından öğrencisinin kesin kaydının yapıldığı okul müdürlüklerine şahsen başvuru ile değerlendirmeye alınacaktır.

 

"Yerleştirme nakil işlemlerine" ilişkin ilk başvurular 25-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınacak ve 29 Ağustos 2014 günü saat 19:00'da sonuçlar ilan edilecektir.

 

"Yerleştirme nakil işlemleri", haftalık yapılacak olup, öğrencilerimiz her bir nakil talebinde sadece tek okul tercihinde bulunacaktır.

 

Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacaktır. Yerleştirme nakil döneminde, başka bir resmi/özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacaktır. Söz konusu işlemler sonucu nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden ilan edilecektir.

 

26 Eylül 2014 tarihinden sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecektir.

 

Yerleştirme, nakil kontenjanları, yerleştirme nakil işlemleri ve ilgili bütün duyurular, Bakanlığımızın e-okul.meb.gov.tr adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

 

Tüm öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.