Tereyağı sevenler dikkat! Eridiğinde köpürüyorsa...

Tereyağı sevenler dikkat! Eridiğinde köpürüyorsa...

Tereyağı sevenler dikkat! Eridiğinde köpürüyorsa...

Tereyağının organik olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Organik ürünler arasında hakiki olup olmadığı tartışılan yiyeceklerin başında terayağı gelir. Ancak yapacağınız birtakım testlerle tereyağının ne kadar doğal olduğunu anlamak mümkün! İşte organik tereyağının sahip olması gereken özellikler...

Rengine bakın 
"Kaliteli ve organik tereyağının sapsarı olmalı" diyenlerdenseniz yanıldınız! Köy yerinde yapıldığından eminseniz haklı olabilirsiniz. Ancak markette satılan ve rengi altın sarısına dönen tereyağının içinde bol miktarda katkı maddesi olabilir. Bu nedenle rengi ışıkta beyaza dönen ve çok açık renkli olmayan tereyağını almaya özen göstermelisiniz.
Koku ele veriyor 
Kaliteli tereyağını kokladığınızda paketinden dahi kokuyu hissedebilirsiniz. Paketi kokladığınızda hiçbir koku gelmiyorsa tereyağı sahte olabilir. Organik tereyağında koku paketin dışına kadar çıkacaktır. Aynı zamanda pişerken yaydığı iştah açıcı koku da organik olduğuna işaret eder.


Kıvamı önemli 
Tereyağının organik olup olmadığını anlamak için kıvamına bakabilirsiniz. Oda sıcaklığına geldiğinde hemen sürülebilir kıvama gelen ve eriyen tereyağı, organik olarak nitelendirilebilir. Ayrıca tavada eridiğinde çıkan köpükler de tereyağının organik olduğunu gösterir.

Parçalanarak eriyorsa... 
Bir parça tereyağı alarak 1 bardak sıcak suyun içine bırakın. Eğer tereyağınız tek parçada küçüle küçüle eriyorsa gerçek, su içinde parçalara ayrılarak eriyorsa sahte demektir.


Buzdolabından çıkardığınız tereyağına bıçak vurduğunuzda eğer ufak ufak parçalanıyorsa bu doğal olduğunun bir işareti olabilir. Ancak yağınızın bütünü parçalanıp çatlıyorsa sahte olabilir!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.