TEV Türk Eğitim Vakfı Bursları 2018

TEV Türk Eğitim Vakfı Bursları 2018

TEV Türk Eğitim Vakfı Bursları şartları 2018

Türk Eğitim Vakfı Burs Başvuruları Başladı
Üniversite         : 500 TL
Yüksek Lisans : 800 TL
Doktora             : 1150 TL
Türk Eğitim Vakfı Yurt İçi Bursvuruları Hakkında;
Türk Eğitim Vakfı TEV Türkiye sınırları içerisinde Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı, zeki, çalışkan ve başarılı fakat ekonomik sıkıntıları olan öğrencilere her sene burs vermektedir. Tev – Türk eğitim vakfı burs kapsamında; Endüstri meslek, Teknik Meslek, Üniversite, Yüksek Lisans ve doktora yapan öğrencilerin maddi ihtiyaçları doğrultusunda burslar vermektedir. Burs Başvurusu almaya hak kazanan öğrenciler, okuduğu kurumlarda Türk Eğitim Vakfı Temsilcilerinin de bulunduğu bir heyet tarafından belirlenmektedir.

Türk Eğitim Vakfı İlk yıllarında sadece 120 öğrenciye burs verme imkanı varken, şimdi 230 binden fazla öğrenciye burs imkanı sağlamıştır. TEV – Türk Eğitim Vakfı Burslarından istifade etmek isteyen bursiyer adaylarının 1 eylül – 30 Eylül tarihleri arasında bursverenkurumlar.com sitesinde belirtilen talimatlara uygun olarak başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Türk Eğitim Vakfı maddi olanakları kısıtlı parlak öğrencilerin yanısıra, tabiat olayları, doğal afetler ve ulusal olarak acısını yaşadığımız olaylarda (örneğin 15 temmuz darbe girişimi mağdurları) zarar görenlerin yakınları ile barınma gereksinimlerini yetiştirme yurtlarından sağlayan yüksek öğrenime hak kazanmış öğrenciler ve engelli öğrencilere de burs desteği sağlamaktadır. TEV geçtiğimiz senelerde yaşanan deprem olayları ve Soma’da yaşanan maden kazasında yetim kalan öğrencilere de burs desteği sağlayarak ülkemizin acılarını bir nebze olsun hafifletmiştir. Bu gibi afetler ve olağanüstü olaylardan etkilenen öğrencilerin başarı göstermesi halinde burs yardımları öğrenimleri boyunca devam etmektedir. Türk Eğitim Vakfı bursların devamlılığı için her yıl ve dönem başlarında öğretim kurumlarından alınan bilgilerle öğrencilerin başarı durumlarına göre belirlenmektedir. Öğrencinin başarı gösterememesi durumundan verilen burslar tekrar gözden geçirilir, gerekirse burs iptali yapılır. Türk Eğitim Vakfı öğrencilerin başarı göstermesi için BAŞARI ÖDÜLLERİ olarak nitelediği ödüllerde vermektedir.

Türk Eğitim Vakfı Burs ücretleri ne kadardır?;

2015 / 2016 eğitim öğretim yılında Meslek Liselerine 150, Üniversitelere 450, Yüksek Lisans öğrencilerine 750 ve doktora öğrencilerine 1100 TL burs veren vakfın, 2016 / 2017 eğitim öğretim yılında kesin olmamakla beraber, burslara en az 50 TL artırma yapması bekleniyor. Burs artışı her sene ekim ayında belirlenen tutarda yapılmaktadır. Burslar 9 ay boyunca verilmektedir.

2015 / 2016 Eğitim Döneminde öğrencilere verilen Burs Miktarları aşağıda ki gibidir. Bu yıl ki burs miktarı bursverenkurumlar.com adresinde yayınlanacaktır.

2015 / 2016 Eğitim Öğretim yılında verilen Burs Miktarı (2016 / 2017 Eğitim Öğretim Yılı Ücretleri henüz yayınlanmamıştır)

Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi Öğrencilerine 150 TL

Üniversite de okuyan Öğrencilere 500 TL

Yüksek Lisans Yapan Öğrencilere 800 TL

Doktora Yapan öğrencilere 1150 TL

TÜRK EĞİTİM VAKFI SOSYAL SORUMLULUKLARI;

 

Türk Eğitim Vakfı Bursları karşılıksız olmasına karşın, TEV ilkelere gereğince öğrenim hayatını bitiren bursiyerler, çalışmaya başladıktan sonra İMKANLARI OLDUĞU TAKTİRDE Türk Eğitim vakfında kendisi gibi bir öğrenci okutacağına ve TEV’e maddi ve manevi katkıda bulunacağına ve Türk Eğitim Vakfının tanıtımını ve gönüllü elçisi olmayı, bulunduğu ortamlarda Türk Eğitim Vakfı hakkında, insanları gönüllü olarak bilinçlendirmeyi vicdani bir yükümlülük olarak kabul etmiş sayılır.

Türk Eğitim Vakfı Sosyal Faaliyetler;

Türk Eğitim Vakfı – TEV öğrencilere burs yardımlarıyla beraber, sosyal gelişimleri için de faaliyetlerde bulunmaktadır. Bu hedefler doğrultusunda Burs Alan öğrencilere;

Ücretsiz Konser, Tiyatro ve fuar davetiyesi sağlar,
Staj için firmalarla görüşerek staj yerleri temin eder.
Toplantılar düzenleyerek bursiyerlerin tanışması sağlanır,
Burs alan öğrencilerin bir araya gelmesi amacıyla kültürel, teknik ve çeşitli moral motivasyon gezileri düzenler,
ücretsiz İngilizce eğitim kursları açar.
*  Türk Eğitim Vakfı İngilizce kursu İstanbul‘da Türk – Amerikan Üniversite derneğinde düzenlenmektedir. Türk Eğitim Vakfı öğrencilerine ücret alınmamaktadır.

TÜRK EĞİTİM VAKFI ÜSTÜN BAŞARI BURSLARI

TEV 40. yılından bu yana maddi imkanları kısıtlı, başarılı öğrencilere TÜRK EĞİTİM VAKFI Yüksek Öğrenim burslarına ek olarak geleceğin liderleri için LYS sınavında MF 1, MF 2, MF 3, MF 4 ve TM 1, TM 2, TM 3, ile TS 1 ve TS 2 puan gruplarında başarı sıralamasında ilk 5000 ‘e giren öğrenciler ve ikinci sınıfa geçmiş olan başarılı öğrencilere de ÜSTÜN BAŞARI BURSU vermektedir.

Türk Eğitim Vakfı ÜSTÜN BAŞARI burslarından istifade etmek isteyen öğrenciler 1/30 eylül 2016 burs başvuru döneminde bursverenkurumlar.com internet sitesinde ki şartları karşıladıkları takdirde, TEV internet sitesinde form doldurarak, dolduldukları formun çıktısını alarak imzalamaları ve diğer belgelerle birlikte TÜRK EĞİTİM VAKFINA ulaştırmaları gerekmektedir.

* Diğer belgeler TEV internet sitesinde bildirilecektir.

<<BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN>>

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.