TİK TOK kullanılamayacak

TİK TOK kullanılamayacak

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI DİKKAT! 30 NİSAN'DA BAŞLIYOR... ARTIK KULLANILMAYACAK

16 yaşından küçük olanlarda TikTok kullanıcılarının mesajlaşma özelliği devre dışı bırakılacak!
TikTok kullanan 16 yaşından küçükler dikkat... TikTok 16 yaşından küçük kullanıcıları için yeni bir düzenlemede bulundu. Çocuklara karşı daha korumacı davranan sosyal medya platformu TikTok 16 yaşından küçük kullanıcılarının mesajlaşma özelliği devre dışı bırakılacak.
 

 
Sosyal medya platformu TikTok kullanıcılarının bir çoğu 16 yaşından küçükler oluşturduğu için yeni bir düzenleme getirildi. 16 yaşından küçük kullanıcıları için TikTok mesajlaşma özelliğini kapatacak.

BİR KURAL DAHA EKLENDİ
İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, TikTok kullanıcılarının yüzde 13’ünü 12-15 yaş arası çocuklar oluşturuyor. Hal böyle olunca uygulamanın çocuklara karşı daha korumacı davranması bekleniliyor. Daha önce bu yönde adım atan uygulama, çocukların mesajlaşmalarını ebeveynler tarafından kontrol edilebileceği bir özelliğini duyurmuştu. Şimdi ise bu özelliğe çok önemli bir kural daha eklendi.

16 YAŞINDAN KÜÇÜKSENİZ DİKKAT
TikTok, 16 yaş altı kullanıcılarını kapsayacak yeni kurallarını açıkladı. Buna göre TikTok, 16 yaşın altındaki kullanıcıların için özel mesajlaşma özelliğini kapatacak. Böylece çocukların mesajlaşma yoluyla taciz ve siber zorbalık gibi suçlarla karşılaşmasını bir nebze olsun engelleyecek olan şirket, 16 yaş üstü kullanıcılarına herhangi bir yasak uygulamayacak. Peki yeni yasak ne zaman başlayacak?


 
YASAK NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
TikTok, halihazırda 16 yaşın altında bulunan kullanıcılarına bildirim göndermiş durumda. Bildiriye göre söz konusu yasak 30 Nisan’dan sonra işlemeye başlayacak ve bu tarihten itibaren 16 yaş altı kullanıcıların TikTok’ta mesajlaşması imkansız hale gelecek. Ancak madalyonun bir de öbür yüzü var.

DOĞUM TARİHLERİ DEĞİŞTİRİLMESİN ÇAĞRISI
TikTok’a kayıt olan 16 yaş altı kullanıcıların çok basit bir yöntemle bu yasaktan kaçabilme ihtimalleri var. TikTok hesabındaki doğum günü bilgisini değiştiren 16 yaş altı kullanıcılar söz konusu yasaktan etkilenmeyecek. Bu yüzden TikTok’un kullanıcılardan doğum tarihini kanıtlayıcı bir belge talep etmesi ya da doğum günü bilgisini değiştirme imkanını da ortadan kaldırması şart

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.