TOBB Başkanı: Milletvekili maaşları az, asgari ücret yüksek

TOBB Başkanı: Milletvekili maaşları az, asgari ücret yüksek

TOBB Başkanı: Milletvekili maaşları az, asgari ücret yüksek

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Devrek ve Çaycuma ilçelerinde yüksek düzeyde vergi ödeyen iş adamlarına yönelik düzenlenen ödül töreninin ardından Dedeman Oteli’nde gerçekleştirilen “Zonguldak Ekonomi Zirvesi” konulu programa katıldı.

MİLLETVEKİLİ MAAŞLARI AZMIŞ

Rıfat Hisarcıklıoğlu, doğru yapılan bir işin takdir etmesinin bilinmesi söyledi. Vali ve milletvekillerinin aldığı maaşın az olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle dedi:

"Millet olarak biz bunu yağcılık filan zannediyoruz. Tam tersine. Doğru yapılan işi takdir edeceksin. Bu işi yapanlar para pul için yapmazlar. Ne valiye verdiğimiz maaş, maaş. Ne milletvekiline verdiğimiz maaş, maaş açık söyleyeyim. Millet çok zanneder ama gelip bir de Ankara’da onların yaşantılarını görün. Buradan gelen herkese yemek ısmarlayacak, çay ısmarlayacak, otobüs parası verecek. Hastane işi olur hastaneye gönderirler. Zannedersiniz ki çok maaş alırlar. Oda başkanlarının da aynı şey. Belediye başkanlarımız da böyle. O zaman bunlara doğru işler yaptıkları zaman alkış yaparsanız, taktir ederseniz sizlere müthiş hizmet ederler."

Hisarcıklıoğlu, asgari ücret artışı tartışmalarında ise, "Asgari ücretdüşük değil. En yüksek dördüncü asgari ücret bizde" demişti.

'BANKACILAR AYAKLARINI DENK ALMALARI LAZIM'

Bankaların faiz oranlarına dikkat etmesini isteyen Hisarcıklıoğlu, “Geçen yıla göre kredi kullanırken bankaların sizden istediği şartlar nasıl değişti. 'Kredi vadeleri, faiz oranları, teminat talepleri değişim oranı nedir’ diye sorulmuş. ‘Yüzde 56’sı kredi kullanıyorum’ diyor. Yüzde 56’sının içerisinde yüzde 58’i de diyor ki; ‘Kredi vadeleri arttı’ diyor. Burada yüzde 100 haklılar. 2017’nin ilk 6 ayında bankaların karı açıklandı. Neredeyse bir önceki yıla göre yüzde 100 artış var. Bankalara şunu söylemek istiyorum. Bakınız, biz kar etmezken siz böyle fahiş şekilde kar ederseniz bir şey söyleyeyim hepimiz aynı gemideyiz. Bizim başımıza bir iş gelirse sizin de başınıza bir iş gelir. Vicdanlı hareket etmeniz lazım . Buradan tüm bankacılara seslenmek istiyorum; böyle kar yok Türkiye’de. Türkiye’de hiçbir sektörde böyle bir kar yok. Bu bankacılar ayaklarını biraz denk almaları lazım." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum