TOGG Araç Fiyatı 2020

TOGG Araç Fiyatı 2020

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu CEO’su Karakaş'tan "fiyat" açıklamas

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu CEO’su Karakaş, ilk modelin en son teknoloji ve en yüksek güvenliği sağlayacak şekilde piyasaya çıkacağını belirterek, “Otomobilimize kimse toz konduramayacak” dedi. Karakaş, en çok merak edilen sorununun yanıtını da verdi: 'Fiyatımız rekabetçi olacak!'

 

Geçtiğimiz yılın sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle tanıtılan Türkiye’nin otomobili için çalışmalar sürerken, fabrikanın temelinin bu yılın Nisan ya da Mayıs ayında atılması bekleniyor. Yıllık 175 bin adet kapasiteye sahip olacak fabrikadan çıkacak ilk modelin, SUV olacağı bildirilmişti.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, fabrikanın halen zemin etüdlerinin sürdüğünü, 2022’de ön üretime başlamayı planladıklarını kaydetti. 15 yıllık bir plan yaptıklarını ve tamamen plana sadık kalarak ilerlediklerini söyleyen Karakaş, “Baharda temel atılacak. Kaba inşaatın 12 ay süreceğini öngörüyoruz."


"22 milyar TL’lik yatırımla, yıllık ortalama 175 bin adetlik üretim kapasitesine ulaşacak fabrikada, 2032 yılına kadar 1 milyon araç üretmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin otomobilinin cari açığa 7 milyar euro katkı sağlayacağını açıklayan Karakaş, 15 yıl içinde Gayri Safi Milli Hasıla’ya katkısının da 50 milyar euro’yu bulacağını belirtti.

2024’ten itibaren ihracata başlamayı ve üretimlerinin yüzde 10’unu ihraç etmeyi öngördüklerini anlatan Karakaş, “Dış  pazarlarımız ilk etapta Avrupa ve altyapısı hazır olduğu sürece bazı Türki cumhuriyetler olacak” diye konuştu. Yurt dışından distribütörlük talepleri geldiğini de belirten TOGG CEO’su, hazır olmadan bunları değerlendiremeyeceklerini kaydetti.


Tüm dünyanın tanıyacağı, ancak ürünlerinin fikri mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye’de olacak bir marka yaratmak için yola çıktıklarını anlatan Karakaş, markanın kendisini belirleme konusunda da çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

İlgi çekici, başka dillerde farklı anlaşılmayacak seçenekler üzerinde durduklarını, TOGG’un da adaylar arasında bulunduğunu belirten Karakaş, Norveç, Almanya, Rusya, Fransa ve Türkiye’de marka testlerinin sürdüğünü, sonbaharda sonucu açıklayacaklarını söyledi.


Aracın ilk yurtdışı tanıtımını, Şubat ayında Barcelona’da düzenlenecek Mobile World Congress (MWC) etkinliğinde yapacaklarını anlatan Gürcan Karakaş, “Dünya lansmanı hayalimiz ise, 2022 yılında Las Vegas CES Fuarı. Bütün dünya devleri de, yeniliklerini CES’de sergiliyor” dedi.

Türkiye’den çok kaliteli bir otomobil çıkmasını kimsenin beklemediğini, bunun en önemli nedeninin 2022’deki EuroNCAP şartları olduğunu anlatan Gürcan Karakaş, “Savunma sanayiden bize gelen arkadaşlarla birlikte modelleme ve simülasyonlarla beraber buna hazırlanıyoruz. EuroNCAP çarpışma testlerinde en yüksek seviye için hazırlanıyoruz. Dolayısıyla bizim otomobilimize kimse toz konduramayacak” ifadelerini kullandı.

Tamamen bağımsız ve en yüksek teknolojiye sahip otomobiller üreteceklerini söyleyen Karakaş, “Direksiyonda biz varız. Kararları biz veriyoruz, kimseye sormuyoruz. Kendi ekosistemimizi kendimiz oluşturuyoruz. Kendi ekibimizin yanı sıra yurt dışında da 400 kadar mühendis bizim için çalışıyor. Tamamen bize ait teknoloji üreten bir markayız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.