TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası bugün başladı

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası bugün başladı

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası bugün başladı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yüzde 20 indirimli satış kampanyası başladı. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, kampanyanın 30 Eylül 2016 tarihinde sona ereceğini ve 175 bin vatandaşın bu kampanyadan yararlanabileceğini belirtti.

TOKİ Başkanı Turan, geçen yıl düzenledikleri yüzde 20 indirim kampanyasından 33 bin vatandaşın yararlandığını ifade ederken bugün başlayan kampanyadan ise  175 bin vatandaşın faydalanabileceğini açıkladı.Borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri sahiplerinden yoğun talep geldiğini belirten Turan, bu talepler üzerine yüzde 20 indirim kampanyasını bugün itibari ile başlattıklarını bildirdi.

Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 22 Ağustos - 30 Eylül tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini kaydederken "Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurularını yapması gerekir. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak" ifadelerini kullandı

.Turan, indirim kampanyasından, satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış konut ve iş yerleri sahipleri yararlanabileceğini, vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmediğini ifade etti. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, bankaların faizleri indirmeye başladığını belirtirken, faizlerin 120 ayda da yüzde 0,90 civarına gelmesi gerektiğini söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum