TOKİ'DEN 603 LİRA TAKSİTLE EV.

TOKİ'DEN 603 LİRA TAKSİTLE EV.

TOKİ'DEN 603 LİRA TAKSİTLE EV.

TOKİ'nin Kayaşehir'de hayata geçirdiği bin 892 konut projesinde başvurular başladı. Kura çekilişi 4 Ekim'de yapılacak. Aylık en düşük 603 lira taksit olarak belirlenen dairelere başvuru şartları, konut tipleri, satışa çıkan dairelerin minimum ve maksimum fiyatların

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de orta gelir grubu için inşa edilen bin 892 konut kura yöntemiyle satışa çıkarılıyor. Başvurular 5 ile 20 Eylül 2017 tarihleri arasında Halk Bankası'nın İstanbul'daki tüm şubeleri aracılığıyla yapılacak. Kura çekimi 4 Ekim'de noter huzurunda gerçekleştirilecek. Konutların fiyatları 144 bin 755 liradan başlıyor, aylık en düşük taksit ise 603 lira olacak.

TOKİ KAYAŞEHİR PROJESİNİN BAŞVURU ŞARTLARI -

TOKİ Kayaşehir 2017 projesi şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri, en az yüzde 40 engelli vatandaşlar ve diğer alıcı adaylarını kapsıyor. Başvuruda bulunacak vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve İstanbul'da en geç 31 Aralık 2015'ten itibaren kesintisiz ikamet ediyor olması gerekiyor. 

Ayrıca kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulünün bulunmaması, daha önce TOKİ'den konut satın almamış, konut kredisi kullanmamış olması, 18 yaşını doldurması ve bütün bunları belgelemiş olmaları gerekiyor.

DAİRELERİN MİNİMUM VE MAKSİMUM FİYATLARI

Başvuru sahipleri, satışa sunulan projeler kapsamında yer alan konut tiplerinden sadece birisi için başvuru yapabilecek. TOKİ Kayaşehir 2017 projesinde satışa çıkan dairelerin minimum ve maksimum fiyatları şu şekilde belirlendi; 1+1 daireler 144 bin 755 TL ile 283 bin 87 TL, 2+1 daireler 220 bin 893 TL ile 411 bin 505 TL, 3+1 daireler ise 339 bin 43 TL ile 477 bin 334 TL.

BAŞVURU İÇİN TALEP EDİLECEK EVRAKLAR

Başvuru Formu ile birlikte aşağıda yer alan belgeler eksiksiz olarak Bankaya teslim edilecektir. Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir. a. Nüfus Cüzdanı fotokopisini, b. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Belgeyi”, c. Engelli vatandaşlar, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) ibraz edeceklerdir. Bu şartları sağlayan kişiler, Türkiye Halk Bankası A.Ş.’nin İstanbul ilindeki Şubelerine başvurarak, 5.000.-TL (Beşbin Türk Lirası) tutarındaki başvuru bedelini 05 Eylül – 20 Eylül 2017 tarihleri arasında yatıracak (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) ve başvurdukları grup ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi”ni imzalayacaklardır. TOKİ kimlere kredi veriyor? 1. Faizsiz Konut Kredisi olarak şehit ailelerine, maluller ile dul ve yetimlerine (Malullerden sadece 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren terör malulleri bu krediden yaralanmaktadır.), 2. Taşınmaz kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için gerçek ve tüzel kişilere.TOKİ kimlere kredi veriyor? 1. Faizsiz Konut Kredisi olarak şehit ailelerine, maluller ile dul ve yetimlerine (Malullerden sadece 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren terör malulleri bu krediden yaralanmaktadır.), 2. Taşınmaz kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için gerçek ve tüzel kişilere. Faizsiz Konut Kredisi olarak şehit ailelerine, maluller ile dul ve yetimlerine açılan krediden nasıl yararlanabiliriz? Emekli Sandığı’nca maaşa bağlanan tüm şehit aileleri ve terör malulleri ile bunların dul ve yetimleri bu kredilerden yararlanabilmektedir. “Toplu Konut Fonu’ndan Şehit Ailelerine, Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Yönetmeliği” 21 Eylül 1991 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu krediden yararlanabilmek için, Emekli Sandığı’ndan alınacak hak sahibi olduğuna dair belge ile Ziraat Bankası’na başvurulması gerekmektedir. Edinilecek konutlar için tapunun en fazla bir yıl önce alınmış olması yeterli olmaktadır. 2010 yılı için kredi miktarı 56 bin 454 TL’dir. Bu miktar her yıl TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) oranında artırılmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.