Torba Kanun Yayınlandı 17 Bin 610 Memur Alımı Yapılacak

Torba Kanun Yayınlandı 17 Bin 610 Memur Alımı Yapılacak

Torba Kanun Yayınlandı 17 Bin 610 Memur Alımı Yapılacak

26 Nisan 2016 Tarihinde Resmi Gazete’de “65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” yayınlandı. 11 sayfa olarak yayınlanan kanun metnini Kamu Personeli Alımı olarak sizler için izah etmeye çalışacağız.

65 yaş aylığı düzenleme yapıldı 65 yaş aylığı verilecektir. Sendikalar ve Konfederasyonlar bundan sonra şehit yakını ve gazilere %10 u aşmamak üzere maddi yardım yapılabilecek.

İşçi izinleri için yeni yayınlanan 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere bölümler halinde kullanılabilir hükmü yer aldı. Bundan böyle işçiler izinlerinden birini 10 gün olmak üzere diğerlerini işverenin uygun görüşüyle beraber dilediği şekilde kullanabilecek.

EGM Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere 15 bin polis kadrosu verildi. Yeni verilen kadrolar için polis memuru alımlarının bir an önce başlaması beklenmektedir. İlanlar yayınlandığı anda sitemizde yer alacaktır.

SGK Sosyal Güvenlik Kurumu ‘na bin 610 Sosyal Güvenlik Denetmeni, Bin Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı olarak ikibin 610 kadro verildi. Sosyal Güvenlik Kurumunun kısa süre içerisinde ilanları personel alım ilanlarının yayınlanması beklenmektedir. Denetmen alımı için ilanlar yayınlandığında sitemizden duyurulacaktır.

Genel sağlık sigortalılarının 25 yaşını doldurdukları güne kadar olan genel sağlık sigortası prim borçları tarih olacak. Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden yapılacak. 

Yeni düzenlemeye göre zorunlu trafik sigortasında, hak sahibinin kendi kusuruna denk gelen tazminat talepleri kapsam dışı kalacağına dair hüküm yer aldı.

Kanal İstanbul Projesinin yasal alt yapısı oluşturulması için düğmeye basıldı. Öncelikle su yolu tanımı yapılacak ve su yollarına kanuni statü kazandırılması sağlanacak.

Üst kurullarda görev yapan uzman, murakıpların maaşları eski şekline döndürüldü. Üst kurullarda görev yapanlara ücret ve tazminat göstergesi üzerinden maaş hesaplaması yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.