Trabzon’da hemşirenin isyanı Türkiye’de gündem oldu..

Trabzon’da hemşirenin isyanı Türkiye’de gündem oldu..

Trabzon’da hemşirenin isyanı Türkiye’de gündem oldu.. "Kurumunuzdan bıktım..."

Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın twitter hesabından yayınladığı bir video ile Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan bir hemşirenin isyanını duyurdu.

"KURUMUNA SORUYOR VE ALDIĞI CEVAP"

Başkan Aydın yaptığı paylaşımda “Bu arkadaşımız bir Hemşire.  Nöbetine devam ederken sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor.  Nöbet çıkışı görev yaptığı kurumun yetkilisine giderek eve gidebilmek için ne yapması gerektiğini soruyor.  Ve aldığı cevap…” ifadelerine yer vererek hemşirenin yaşadığı sıkıntılı süreci gözler önüne serdi.

"KURUMUNUZDAN BIKTIM, BÖYLE ZİHNİYET OLAMAZ" Görüntülerde açıklamalarda bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan hemşire ise tek başına 16 saat nöbet tuttuğunu ve kurumun kendisini Çamlık yerine Meydan’a bıraktığını söylemek “Sabah nöbetten çıktım, uyuyup uyanmayı bekledim sinirimin azalması için. Sabah sordum ki araçlardan hangisi Erdoğdu’ya gidecek. 

Bana gülerek dediler ki ‘Meydana kadar bırakacağız, Meydan’dan yukarı yürüyeceksiniz. Bunu da gülerek söylüyorlar. 16 saat nöbetim tek ve inanılmaz bir yorucu nöbetti. Beni Meydan’dan Çamlık’a kadar yürütecekler. Böyle bir zihniyet olamaz. Yeter yahu. Böyle saçmalık olabilir mi?

Sonra kızıyorum, bana niye kızıyorsun diyorlar. Sen beni çalıştırıyorsan beni evime götürmek ve evimden almak zorundasın. Bu zihniyetleri bırakın lütfen. Böyle bir şey olamaz, duyduklarıma inanamıyorum. Bıktım ya, sizin kurumda çalışmaktan bıktım. Böyle idarecilik olmaz. Sokağa çıkma yasağı varsa 10 saat öncesinden belliydi. Sen bunu ayarlamak zorundasın.” İfadelerini kullandı.

EVİNE BIRAKILDI Öte yandan yandan hemşirenin servis aracı tarafından evine kadar bırakıldğı açıklaması yapıldı

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ Söz konusu görüntülerle ilgili Trabzon Valiliği’nin inceleme başlattığı öğrenildi. 61 saat

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.