Trabzon'da şok.. Kanserli patates ÇIKTI!

Trabzon'da şok.. Kanserli patates ÇIKTI!

Trabzon'da şok.. Kanserli patates..

Trabzon’da korkutan olay... Bir vatandaşın arazisinde ektiği patateste kansorejin madde bulundu. Bunun üzerine patatesler imha edildi...

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Korucu Mahallesinde dikkat çekici olay. Değirmenyanı internet sitesinin haberine göre Mahalle sakinlerinden Hasan Gedikli’nin arazisinin bir bölümünde ektiği patateslerde kanserojen maddeye rastlandı. Bunun üzerine Gedikli, patatesleri imha etti.
Olay Hasan Gedikli’nin patatesleri topraktan çıkarması sırasında fark edildi. Patateslerin parazitli ve urlu çıkmasından şüphelenen Gedikli bunun üzerine bir miktar patatesi yanına alarak İlçe Tarım Müdürlüğünün yolunu tuttu.
Burada inceleme sonucunda patateslerin kanserli olduğu tespit edildi. Bu maddeyi taşıyan patatesler derin bir çukur açılıp gömülme yöntemiyle imha edilirken, tarla İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri tarafından inceleme altına alındı. Bölgede toprak analizi yapılırken henüz sonuçların çıkmadığı bildirildi.

20 YIL SÜREYLE EKİM YAPAMAYACAK
Konuyla ilgili konuşan Gedikli, “Patateste hoş olmayan görüntü oldu. Şüphelendik. Her sene ektiğimiz tohum, her sene ektiğimiz toprak. Şüpheler üzerine numune alıp ziraata götürdüm. Orada ki arkadaşlar patatesi nereden aldığımızı sordular. Bende köyümü ve adımı söyledim. Bu patatesin kanserli patates olduğunu, yemememizi, hayvanlara yedirmememiz gerektiğini ve imha edilmesini söylediler. Biz de şimdi imha ediyoruz.
Toprak tan numune aldılar. Henüz sonuç çıkmadı. Memur ve Mühendis arkadaşlar çıktı, 20 yıl süreyle patates ektiğim yere dikmememi söylediler” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.